O Mητσοτάκης “στραμπουλάει” funds, “τσακίζει κακοπληρωτές”,”δεν βλέπει” πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και δεν ντρέπεται!Είπε ο πολυχρονεμένος δύο ημέρες πριν τις εκλογές, σε συνέντευξή του στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του SKAI…. είπε και δεν ντράπηκε:

  “Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών δεν θα ήταν πρώτη είδηση; Δεν είναι πρώτη είδηση γιατί πολύ απλά δεν γίνονται τέτοιοι πλειστηριασμοί.Κάναμε πολλές παρεμβάσεις για να στραμπουλήξουμε τους αντισυμβαλλόμενους από την άλλη πλευρά. Αναφέρομαι στους servicer και τις τράπεζες.  Εχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμίσεις μεταξύ πολιτών και servicer που έχουν γίνει. Εμείς θέλουμε να τιμωρήσουμε  και να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Και βλέπετε ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται κατά κανόνα αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας. Τα βλέπετε εξάλλου, συνέχεια.Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει ανάλογα με τις δυνατότητές του

Αυτά ξεστόμισε! Είναι προφανές ότι καθένας βλέπει μόνο ό,τι θέλει να δει ή κάνει πως δεν βλέπει ό,τι δεν θέλει. Αλλά η επιλεκτική όραση και ακοή δεν εξαφανίζει και την πραγματικότητα! Στοιχειώδες Γουότσον…

Εξάλλου,  στον τηλεοπτικά σταθμό που απευθύνεστε… “μεγαλειότατε”,  οι πλειστηριασμοί στα φτωχά νοικοκυριά, όχι, δεν θα ήταν πρώτη είδηση. Αν αναζητάτε, δημοσιογραφικά, την αλήθεια, αλλού πρέπει να ψάξετε…

Πάμε τώρα να δούμε μερικές περιπτώσεις τύφλωσης των ΜΜΕ στα οποία αναφέρεστε, όπου είναι προφανές ότι “τσακίσατε” τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και “στραμπουλήξατε” τα funds! 

Εδώ τα “κοράκια” με τη συνδρομή των κρατικών δυνάμεων καταστολής “τσακίζουν” κακοπληρωτές. Δείτε: 


  • Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 με τον γνωστό πλέον γκανγκστερικό τρόπο, στην Καλαμαριά δικαστικός κλητήρας, με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασε στο σπίτι για να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, καθώς το σπίτι τους πλειστηριάστηκε για χρέη προς τράπεζα. Πρόκειται για ζευγάρι, μια συνταξιούχο και έναν αυτοαπασχολούμενο.

  • Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 μια ανάπηρη γυναίκα, που ζει στον “πλούσιο” Αγ. Παντελεήμονα, λαμβάνει ως επίδομα το ιλιγγιώδες ποσό των 310 ευρώ το μήνα και είναι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Αθηναίων είδε άγνωστους να μπουκάρουν σπίτι της από την μπαλκονόπορτα, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για την πετάξουν έξω από το σπίτι. Της είπαν το εξής: “έχεις πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε”.


Σε ένα σας δίνουμε δίκιο… τους συγκεκριμένους “κακοπληρωτές” του τσακίσατε, αυτούς και τις οικογένειές τους κ. πρωθυπουργέ! 

Συνεχίζουμε:

9 Μαρτίου 2023 Με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την περιοχή, διότι έτσι γίνονται οι εξώσεις…με γκανγκστερικό τρόπο, έγινε η έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Καλαμαριά, στην οδό Αγίου Βασιλείου 4, μετά την τέταρτη προσπάθεια τους. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund.


27 Μαρτιου2023 Με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την περιοχή, διότι έτσι γίνονται οι εξώσεις…με γκανγκστερικό τρόπο, έγινε η έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Καλαμαριά, στην οδό Αγίου Βασιλείου 4, μετά την τέταρτη προσπάθεια τους. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund.

4Μαίου 2023Τα κοράκια πετάνε στο δρόμο 81χρόνο ανάπηρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος διανυκτερεύει στη βεράντα του σπιτιού ΤΟΥ… Αρνείται να αφήσει τους κόπους μια ζωής. Πέρα από την αλληλεγγύη των σωματείων και του λαού κανείς άλλος δεν συνέτρεξε. Δεν βρέθηκε κανένας υποψήφιος πολιτευτάκιας των κομμάτων που έχουν φτιάξει τους νόμους για τα funds να του σταθεί. Φυσικά, ο “πορφυρογέννητος” δεν είδε και δεν ξέρει τίποτα. 


Έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί έως το τέλος του μήνας (σ.σ Απριλίου) ενώ αναμένονται 120.000 μέχρι το τέλος τους έτους! Η «έκρηξη» των πλειστηριασμών είναι καθημερινό γεγονός, με τον προγραμματισμό να έχει προκαλέσει την οργή και το μένος των πολιτών. Από τους 2.194 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, οι 904 αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια”. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος.

Κι αφού είδαμε τον πρωθυπουργό “σιδερόφρακτο” να “τσακίζει” κακοπληρωτές, πάμε να τον δούμε να “στραμπουλάει” και τα κοράκια, ένα εκ των οποίων – για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή – μέχρι πρόσφατα είχε και στην κοινοβουλευτική ομάδα, – ο γνωστός πλεόν Πάτσης, αλλά και πάλι δεν “έβλεπε” και δεν ήξερε τίποτα. Εσείς είδατε;! Οχι… άρα δεν υπάρχει! 

Ιδού πώς: 

Πρώτον: «Οι servicers βγάζουν τεράστια κέρδη. Ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ“, έλεγε η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα, μιλώντας στο Open.  Βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας οι servicers διαχειρίζονταν το δ’ τρίμηνο του ’22 μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 70,679 δισ. ευρώ!

Δεύτερον: Για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να βγάλουν περισσότερα… προσέτρεξε και ο Αρειος Πάγος. Στις 16 Φεβρουρίου 2023 δημοσιεύτηκε η κατάπτυστη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.  Η απόφαση λύνει τα χέρια των funds και των εταιρειών (εκπροσώπων τους) διαχείρισης δανείων, για να μπορούν προχωρούν άνετα σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

Τρίτον: Τράπεζες και funds αφού λήστεψαν τα σπίτια των νοικοκυριών, αποκτώντας χιλιάδες ακίνητα κοψοχρονιά, τώρα τα βγάζουν ξανά στο… σφυρί! Συγκεκριμένα, έφτιαξαν ειδικές ιστοσελίδες… αγγελιών ακινήτων όπου αναρτούνται τα σπίτια που έχουν είτε ήδη αποκτήσει μέσω πλειστηριασμών είτε πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό με πρωτοβουλία των τραπεζών! 

Μετά από όλα αυτά είναι να απορεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δεν έχει επικηρυχθεί από τα funds ως ο πιο επικίνδυνος διώκτης τους! Είναι ν’ απορεί!!!

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση για τους πλειστηριασμούς στο 23:22λ.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου