4 Χρόνια διακυβέρνηση Ν. Δ.\ Κέρκυρα / Νεκρό βρέφος επειδή δεν υπήρχε εναέριο μέσο για να μεταφερθεί 28χρονη έγκυοςΕπί δυόμιση ώρες οι γιατροί αναζητούσαν πτητικό μέσο για την μεταφορά της 28χρονης εγκύου – Το βρέφος κατέληξε

Μια σοκαριστική καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Κέρκυρα, όπου μια 28χρονη έγκυος με ακατάσχετη αιμοραγία δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην Αθήνα με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό που κυοφορούσε. 

Οι γιατροί έκαναν αγώνα δρόμου προκειμένου να σώσουν την ίδια και το βρέφος, καθώς επί δυόμιση ώρες αναζητούσαν πτητικό μέσο για την μεταφορά της. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συγγενείς της 28χρονης επισήμαναν πως γιατροί και νοσηλευτές έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να σώσουν και τους δύο, ωστόσο όταν οι γιατροί εκτίμησαν πως η 28χρονη θα έπρεπε λόγω της κατάστασής της να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας απάντησε, όπως υποστηρίζουν, πως δεν υπάρχει διαθέσιμο ενάεριο μέσο.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η «28χρονη μητέρα ενημερώθηκε από τους εφημερεύοντες ότι πρέπει να γίνει επείγουσα καισαρική σε μια εξαιρετικά πρόωρη ηλικία κύησης και για τους κινδύνους, που υπήρχαν, και τις ιδιαιτερότητες ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου με νησιωτικό χαρακτήρα. Πριν την διενέργεια της καισαρικής τομής η εφημερεύουσα παιδίατρος λόγω της εξαιρετικής προωρότητας τέθηκε σε ετοιμότητα μηχανισμός επικείμενης διακομιδής εφόσον βέβαια η κλινική κατάσταση του νεογνού θα επέτρεπε την όποια μετακίνηση.Στις 8:20 μ.μ. γεννήθηκε άρρεν νεογνό εξαιρετικά πρόωρο με χαμηλό βάρος γέννησης και σε πολύ βαριά κλινική κατάσταση που δεν επέτρεπε την οποιαδήποτε μετακίνηση.
Επί δυο ώρες οι παιδίατροι του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον εφημερεύοντα αναισθησιολόγο έκαναν εντατική ΚΑΡΠΑ με ταυτόχρονη συνδρομή νεογνολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπου και είχε γίνει η αποδοχή του περιστατικού σε περίπτωση μετακίνησης.Το νεογνό στις 10:20 μ.μ. απεβίωσε μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών». 


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου