Όλο το παρασκήνιο της αποπομπής Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια -Τι του είπε ο Τσίπρας στο τηλέφωνοΑναταραχή και άφθονο παρασκήνιο προηγήθηκαν της αποπομπής του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Αρχικά η απόφαση που έλαβαν στην Κουμουνδούρου ήταν να εξαπολύσουν επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διαδίδουν ψέματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να αλιεύσουν ψηφοφόρους λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες. Κάτι που έπραξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου,

Ωστόσο το «τσουνάμι» των σκληρών ανακοινώσεων από εκπροσώπους της αγοράς, μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τριγμούς στην Κουμουνδούρου και αποφασίστηκε άρον άρον η απομάκρυνση του.

Τότε αποφασίστηκε να τηλεφωνήσει η Πόπη Τσαπανίδου στον πρώην υπουργό. Σε έντονο ύφος, όπως λένε οι πληροφορίες, του ζήτησε να κάνει δήλωση πως όσα είπε για την αύξηση των εισφορών ήταν προσωπικές του απόψεις, όπως και έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απόφαση Τσίπρα η απομάκρυνση Κατρούγκαλου
Ωστόσο στην Κουμουνδούρου διαπίστωσαν πως η φωτιά που είχε ανάψει ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν περιοριζόταν και ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας την εκλογική ζημιά που είχε προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε στο τηλέφωνο ο ίδιος τον πρώην υπουργό, έχοντας ήδη λάβει την απόφαση να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η απόφαση ήταν να ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος, ωστόσο πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως κάτι τέτοιο «σκόνταφτε» σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα. Τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί και τα κόμματα δεν μπορούν να αφαιρέσουν το όνομα υποψηφίου, παρά μόνο αν ο ίδιος ανακοινώσει ότι αποσύρεται, όπως και έγινε.

Σημειώνεται πως πριν ανακοινώσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, ο Ευκλείδης Τσακαώτος ανέλαβε χρέη πυροσβέστη και με ανάρτησή του στα social media αφού επιτέθηκε στη ΝΔ, στη συνέχεια έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του κ. Κατρούγκαλου.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου