Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε όλους τους άμαχους ομήρους σε μία ώρα, αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα


Η Χαμάς είναι πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους άμαχους ομήρους σε μία ώρα, αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, λέει αξιωματούχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC News ότι η οργάνωση θα απελευθερώσει όλους τους άμαχους ομήρους σε μία ώρα, εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα.

Αντιθέτως, για τους στρατιώτες του Ισραήλ που κρατούνται ως όμηροι, ο ίδιος αξιωματούχος θέτει ως προαπαιτούμενο την απελευθέρωση Παλαιστίνιων «πολιτικών κρατουμένων» από το Τελ Αβίβ.Ο ανταποκριτής του NBC είπε ότι η Χαμάς είπε ότι ήταν πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους ξένους ομήρους, χωρίς όμως να διευκρινίσει τους ακριβής όρους. Στη συνέχεια, ο ανταποκριτής ρώτησε ποιοι είναι οι όροι και πληροφορήθηκε ότι για να απελευθερωθούν οι όμηροι θα πρέπει να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές.

Η Χαμάς είπε ότι δεν μπορεί να τους απελευθερώσει τώρα επειδή δεν υπάρχει ασφαλές μέρος και δεν θα μπορούν να βρουν πουθενά καταφύγιο. «Γιατί να τους απελευθερώσουμε όσο το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει; Αν σταματήσει, θα τους απελευθερώσουμε σε μία ώρα» είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε Ισραηλινούς και ξένους αμάχους ομήρους

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου