Υπηρεσιακή κυβέρνηση: 4 ανώτατοι αξιωματικοί ανέλαβαν υπουργικά καθήκονταΗ σημασία να συμμετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση άνθρωποι με εμπειρία που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συγκεκριμένες και κρίσιμες καταστάσεις που ενδεχομένως να κληθεί να διαχειριστεί η χώρα, καταδεικνύει η επιλογή των προσώπων που έγινε.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως στην υπηρεσιακή κυβέρνηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν 4 πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ποιοι είναι οι 4 Ανώτατοι Αξιωματικοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα


Τρεις πρώην Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά. Πρόκειται για:

Τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα και ρητορική των προκλήσεων επανέρχονται όσο πλησιάζει ο 2ος γύρος των τουρκικών εκλογών και η Αγκυρα.

Τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Από την άλλη πλευρά ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ήταν ένας εκ των ανθρώπων που σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά και το αρχηγείο της Αστυνομίας, αντιμετώπισε αποτελεσματικά την οργανωμένη από την Άγκυρα απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο.

Τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ Πτέραρχο ε.α. Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο το Πολιτικής Προστασίας.
Ο Πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς, βρέθηκε στο «τιμόνι» της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 τοποθετήθηκε υφυπουργός του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Τον επίτιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχο ε.α. Θεόδωρος Κλιάρης, οοποίος αναλαμβάνει το υπουργείο το υπουργείο Ναυτιλίας.
Είναι ένα στέλεχος με αντίστοιχα μεγάλη εμπειρία στα θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Και οι 4 είναι μία επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής και με μακρά και πολύτιμη εμπειρία τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στη διαχείριση εθνικών κρίσεων.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου