Τσίπρας: Την 21η Μάη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με διαφορά -Το απρόοπτο με το μικρόφωνο και τα φώτα video«Φέτος θα τη γιορτάσουμε δυο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στη συναυλία που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική Πρωτομαγιά, στη Δραπετσώνα.


Η ομιλία Τσίπρα ήταν… επεισοδιακή καθώς ξαφνικά έσβησαν τα φώτα στην σκηνή και τα μικρόφωνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.«Είπα την κακιά τη λέξη, κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κλείσαν όλα» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε και καμιά ντουντούκα, να πάρω την ντουντούκα να μιλάω». Μετά από λίγα λεπτά πάντως, επανήλθε το ρεύμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ομιλία του.


Τσίπρας: Να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε τους εργαζόμενους «να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους, να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που θυμίζουν μαύρες εποχές». Τους κάλεσε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, «να ψηφίσουν και για τους 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που θα είναι στα νησιά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να μην τους επιτρέψει τη δυνατότητα να ψηφίσουν γιατί ήξεραν ότι αν ψήφιζαν θα τους μαύριζαν». Τους κάλεσε να δουν αυτές τις εκλογές, την 21η Μάη, «ως μια σημαντική ευκαιρία ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα 4 χρόνια στην ζωή μας, να δώσουμε μια απάντηση για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα: Το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για να υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει και να πληρώνει τις υπερωρίες. Για να μην απολύει χωρίς αιτιολόγηση. Για να καταργήσουμε τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, την ανασφάλιστη εργασία. Για να είναι η Πολιτεία δίπλα στον εργαζόμενο, όταν δεν τηρείται η νομοθεσία, με ένα ισχυρό ΣΕΠΕ». «Για να μη ξαναδούμε ποτέ ξανά», πρόσθεσε, «αυτές τις εικόνες τις ντροπής που είδαμε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το αφεντικό να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενούς του αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό». «Να δώσουμε απάντηση στον εκφοβισμό, στην τρομοκρατία των εργαζομένων», τόνισε.

Τσίπρας: Ζητώ ισχυρή εντολή σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας
Ζήτησε την ψήφο όλων των εργαζομένων για «να έρθουμε πρώτοι και με διαφορά». Ζήτησε «ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, για να φέρουμε: την αλλαγή. Την ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία και την καθημερινότητα. Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δεν θα κάνει ταξικές διακρίσεις. Παιδεία χωρίς φράχτες και εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών συνοικιών με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κοινωνικό κράτος ισχυρό, με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, που θα απλώσει την ομπρέλα του στους πιο ευάλωτους, σε όλους όσους ζουν στη περιθώριο». «Την 21η Μάη λέμε ‘Ως εδώ’ και την επόμενη μέρα ξημερώνει η ώρα της αλλαγής, της δικαιοσύνης, της προκοπής», τόνισε.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου