Τσίπρας για ΠΝΠ / Την 1η μέρα ακύρωση πλειστηριασμών, μείωση ΦΠΑ, ΕΦΚ, κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής
Τα τρία άρθρα της πρώτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης ανακοίνωσε από τον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας

Μέτρα ανάσα για την κοινωνία περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή. Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά, θα ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πλειστηριασμών, θα μειωθεί ο ΦΠΑ, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ενώ θα καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχουμε ετοιμάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή.


Ήρθε η ώρα ο Μητσοτάκης να πάει σπίτι του

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ως εδώ με την εξαπάτηση, την στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την οικογενειοκρατία, την αισχροκέρδεια και την αδικία. Έρχεται η ώρα ο ελληνικός λαός σαν βάλει ένα τέλος στην τετραετία της εξαπάτησης, της στοχοποίησης των απλών καθημερινών ανθρώπων».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «πάρα πολύ περήφανος, χαρούμενος, αισθάνομαι τιμή που θα δώσω την μάχη ως υποψήφιος στην περιφέρεια Πειραιά. Είναι η πόλη των μεγάλων κοινωνικών αγώνων, η μεγάλη εργατούπολη, το πρώτο λιμάνι της χώρας».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στην πανδημία 37.000 συμπολίτες μας χάθηκαν, το ΕΣΥ καταρρακώθηκε, η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, την πληθωριστική κρίση. Διεύρυνε τις ανισότητες, στοχοποίησε τους ανθρώπους της εργασίας. Έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες, κατάργησε στην πράξη το 8ωρο. Στοχοποίησε τους νέους.

Εξαπάτησε και στοχοποίησε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη. Σήμερα η μεσαία τάξη για να επιβιώσει χρειάζεται κουπόνια για σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, για ρεύμα. Όλη μας η ζωή έχει γίνε ένα pass. Pass παντού αλλά πουθενά δεν πας. Ήρθε η ώρα να πούμε και στον Μητσοτάκη ένα pass. Ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ευνόησε προκλητικά κάποιους λίγους και ισχυρούς. 15 μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών βλέπουν ρεκόρ κερδοφορίας με πάνω από 1 δις. κέρδη. Σε αυτή την αδικία πρέπει να βάλουμε ένα τέλος. Είδαμε να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου από το γραφείο του πρωθυπουργού με τις παράνομες υποκλοπές. Είδαμε να μην διστάζουν με τίποτα. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιον τρόπο».


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου