Τσίπρας για Μητσοτάκη / Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις«Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις» τόνισε ο Τσίπρας από την Καβάλα για τις υποκλοπές

Οελληνικός λαός με την ψήφο του στις 21 Μαΐου θα παραιτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην γεμάτη από κόσμο Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες. Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις. Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει «μία χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί. Με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Τις παράνομες παρακολουθήσεις. Προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία.


Υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις Δυτικές δημοκρατίες:
Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους φεύγεις

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πού είναι μετά την ομολογία Μητσοτάκη ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος, να καλέσει την κα Βλάχου στο γραφείο του να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραφε να γίνουν οι παράνομες παρακολουθήσεις; Το μόνο που ήξερε ήταν να βάζει εμπόδια σε έναν έντιμο δικαστή, τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για τη διασφάλιση του απορρήτου, ο οποίος βρήκε τα πειστήρια του εγκλήματος στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις Δυτικές δημοκρατίες.
Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους φεύγεις. Και όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν παραιτείται για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά διεκδικεί μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού να ξεπλύνει τα ατοπήματα του. Θα τον παραιτήσει και θα αποδώσει δικαιοσύνη ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου.
Ο ελληνικός λαός θα φέρει ξανά τη Δημοκρατία στην εξουσία.

Είναι πολλά τα εγκλήματα που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη:
Για τον τραγικό χειρισμό της πανδημίας, για τα ατελείωτα ψέματα, για τη συγκάλυψη.
Για τη διπλή αισχροκέρδεια που πλήττει κάθε νοικοκυριό.
Γιατί ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, μετατρέποντάς τη σε λαγό της αισχροκέρδειας.
Γιατί τέσσερα χρόνια δήθεν ψηφιοποιούν το κράτος, αλλά δεν κατάφεραν το αυτονόητο, να μπορούν να ελέγξουν ότι δύο τρένα για 12 λεπτά πήγαιναν το ένα απέναντι στο άλλο.

Σε όλα τα κρίσιμα μας είπε «δεν ήξερα».
Δεν ήξερε ποιος παρακολουθεί στο διπλανό του γραφείο το μισό πολιτικό σύστημα.
Δεν ήξερε ότι η κ. Μενδώνη είχε διορίσει τον κ. Λιγνάδη.
Δεν ήξερε τι έκανε ο κ. Καραμανλής στους σιδηρόδρομους.
Δεν ήξερε τι έκανε ο κ. Πάτσης.
Δεν ήξερε τι έκανε η κ. Νικολάου.
Ήξερε όμως πολύ καλά να ξαναβάλει τον κ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Είναι ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Ένας ανεύθυνος άρχων και υποκριτής.

Θέλω να το ξεκαθαρίσω όσο κι αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό, εμείς δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους:
Η 13η σύνταξη θα ξαναδοθεί στους συνταξιούχους.
Τα αναδρομικά θα δοθούν κανονικά.
Ο μισθός των 2.000 ευρώ για τον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό θα δοθεί.
Οι αυξήσεις στο βασικό μισθό και οι τριετίες θα ξεπαγώσουν.
Οι αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους, πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, θα δοθούν κανονικά.

Όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμά μας είναι μετρημένα, είναι κοστολογημένα, είναι ρεαλιστικά.

«Παρακολουθούσε μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα. Αντιπάλους και εχθρούς. Ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τη βοήθεια της προπαγάνδας έκανε το ψέμα και τη διαστρέβλωση κανονικότητα».«Με την πρώτη ζόρικη ερώτηση ο Μητσοτάκης μαρτύρησε μόνος του»

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εννιά μήνες ψεύδεται για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. “Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου”, έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το εθνικό απόρρητο. Αλλά να δεν χρειάστηκε πολύ, αλλά να έρθει σε ένα στο ντιμπέιτ και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση, τρικυμία, μαρτύρησε μόνος του, ομολόγησε σκάνδαλο οι υποκλοπές. Και κανένας εθνικός λόγος για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα. Ομολόγησε δηλαδή την ενοχή του. Αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του».

Ωστόσο, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός «μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι Στη θέση της είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ η κυρία Βλάχου που παρανόμως υπέγραφε δίχως να υπάρχει εθνικός λόγος, να παρακολουθούνται όλοι αυτοί. Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο διοικητής της ΕΥΠ που διορίστηκε χωρίς πτυχίο. Και όσοι όλοι διέπραξαν το κακούργημα».

Αυγή Newsroom

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου