Τσίπρας από Ηράκλειο / Την Κυριακή η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου«Το βράδυ της Κυριακή να παίζει η κρητική λύρα χαρούμενα τραγούδια. Με το λαό και για το λαό. Για τους αετούς κι όχι για τις ακρίδες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

ΗΚρήτη δείχνει τον δρόμο, την Κυριακή γράφει ιστορία ο λαός, φέρνουμε τη δημοκρατία στην εξουσία και σηκώνουμε και πάλι τον ήλιο της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο σε μία τεράστια συγκέντρωση. «Θα τους χορέψουμε Πεντοζάλι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπό τους ήχους της κρητικής λύρας.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η Κρήτη της δημοκρατίας δίνει και πάλι τον τόνο.  Η Κρήτη υπογράφει σήμερα το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Σε κάθε στροφή της ιστορίας, η Κρήτη μπήκε μπροστά. Έτσι και σήμερα. Η ιστορία καλεί τη Κρήτη και η Κρήτη την ιστορία. Αυτή τη Κυριακή, για δεύτερη φορά, μετά από 30 χρόνια, η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία. Ως εδώ με την αδικία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Δεν νταγιαντούμε άλλο»

Όπως ανέφερε, «ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία. Ως εδώ με την αδικία. Ή όπως το λέτε εσείς εδώ στη Κρήτη: Δεν νταγιαντούμε άλλο. Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα, που τραγουδά ο συντοπίτης σας ο Γαργανουράκης. Αυτά τα λόγια και αυτά τα χρόνια θα τα χρεώσουμε αυτή τη Κυριακή. Τα λόγια για δημοκρατία, ευημερία, καλύτερους μισθούς, λιγότερους φόρους και προστασία στη μεσαία τάξη.

Και τα χρόνια που μας πλήγωσαν. Η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της πανδημίας. Τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων.
Η προπαγάνδα της ενημέρωσης 107 με τις λίστες Πέτσα. Οι υποκλοπές και το παρακράτος. Η ακρίβεια που γονάτισε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τα σπίτια και οι περιουσίες που έβαλαν στο σημάδι τα κοράκια. Τα νιάτα που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη. Τίποτα από αυτά δεν θα ξεχαστεί. Και τίποτα από αυτά δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

Η αλλαγή, είναι απαίτηση. Η δικαιοσύνη, είναι ανάγκη. Η αξιοκρατία, είναι υποχρέωση».


«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός;»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις χυδαίες δηλώσεις του πρωθυπουργού σε βάρος των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Έκλαιγε ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή για τις υποκλοπές. Μα γιατί εξανίσταται; Αυτός είναι αθώος. Δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε. Μήπως φοβάται τη Δικαιοσύνη, που δεν σταματά να δηλώνει ότι εμπιστεύεται; Γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος ένας άνθρωπος τόσο πολύ αθώος;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

Δυστυχώς όμως χθες έκανε κάτι πολύ χειρότερο. Που δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνιστά εργαλειοποίηση. Εργαλειοποίηση από τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους; Μας είπαν σήμερα ότι δεν το είπε έτσι.

Το μεταφέρω επί λέξει: “Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές”. Την έβλεπα και την ξαναέβλεπα αυτήν την δήλωση γιατί δεν πίστευτα στα αυτιά μου. Αυτά είπε. Και τα είπε δίχως να ντρέπεται. Ο υπόλογος για τη τραγωδία. Και για τη συγκάλυψή της. Έφτασε να προσβάλλει με τον πιο βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός, ένας άνθρωπος; Δε νιώθει και δε νοιάζεται αυτός ο άνθρωπος. Είναι άδικο για την Ελλάδα και τους Έλληνες να έχει έναν τέτοιο πρωθυπουργό».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου