Τράπεζα Θεμάτων / Αγωνία για τις πανελλαδικές – Τι λένε τα αρμόδια υπουργείαΤα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες»

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν μαθητές και γονείς το διήμερο μπάχαλο στην διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων καθώς το σύστημα πέφτει διαρκώς, με αποτέλεσμα να αγωνιούν ενόψει των πανελλαδικών.

Η Τράπεζα Θεμάτων είναι η πλατφόρμα που «χτυπήθηκε» από κυβερνοεπιθέσεις όσο κανένα άλλος δημόσιος οργανισμός ισχυρίζονται σε κοινή τους δήλωση το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η δικαιολογία των υπουργείων ήταν ότι «η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό».

Την ίδια ώρα τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθησυχάζουν για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, λέγοντας ότι «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων». 

Παράλληλα υποστηρίζουν «ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου