Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο Ανδρουλάκης, εκτός ο Καστανίδης -Πώς αξιοποιεί Κωνσταντινόπουλο-Χριστοδουλάκη
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Οι άλλες δύο έδρες που είχε κατέλθει ως υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε δύο έδρες και στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Έτσι βουλευτές θα ορκιστούν η πρώτη σε ψήφους στο Ηράκλειο Ελένη Βατσινά και ο δεύτερος Φραγκίσκος Παρασύρης καθώς και ο Παύλος Χρηστίδης από τον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι η έδρα της Θεσσαλονίκης έχει συμβολικό χαρακτήρα, με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος, ενώ συμπλήρωναν ότι η απόφαση Ανδρουλάκη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως θα κρατήσει την ίδια και στις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η αντίδραση του ίδιου του Χ. Καστανίδη, πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου, αν και από το περιβάλλον του διαχέονταν δυσαρέσκεια για το γεγονός καθώς και για το ότι ενημερώθηκε λίγα μόλις λεπτά πριν βγει η ανακοίνωση από τη Χ. Τρικούπη.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης πήρε δύο ακόμη συμβολικές αποφάσεις: Να προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Αρκαδία) για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής αλλά και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για γραμματέα Προεδρείου της Βουλής. Ο κ. Χριστουλάκης διετέλεσε γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ επί Φώφης Γεννηματά, ενώ πρώτευσε στην Ανατολική Αττική, κερδίζοντας την έδρα για το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  26/05/2023  18:20


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου