Τα μαχαιρώματα και οι απειλές έβγαλαν εκτός ψηφοδελτίου Αχαΐας της Ν Δ, την δικηγόρο Ευρωπία Συνοδινού .Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα εσωτερικά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ήξεραν ότι οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο, προσώπων που έχουν ισχυρές επιρροές στα κεντρικά του Κόμματος θα ήταν έντονές, με ισχυρές αναταράξεις. Πολύ πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου υπήρχαν διαβεβαιώσεις για την συμμετοχή θυγατέρας ισχυρού πολιτικού παράγοντα της Αιγιάλειας, που όμως δεν ανακοινώθηκε.

Τα τηλέφωνα άναψαν, Πολιτικές φιλίες κινδύνεψαν ,και για να μην διαταραχθούν ισορροπίες ,αποφασίστηκε να θυσιαστεί μια από τις υποψηφιότητες που είχε ανακοινωθεί. Αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα στα κόμματα εξουσίας, βέβαια, και στη ΝΔ πολύ περισσότερο, αλλά πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Αχαΐας που ανακαλείται ψηφοδέλτιο, αν και κάποιοι επέμεναν να μην γίνει καμία αλλαγή, και εκτεθεί το Κόμμα.

Όπως είχε γράψει η «Π» ήδη από την Κυριακή, η βασική αιχμή προέρχεται από το περιβάλλον της κόρης του πρώην δημάρχου Αιγίου Απ. Καραφωτιά με πολύ στενές σχέσεις με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Μιχάλη Μκερίρη, η οποία προφανώς είχε κάποιες εγγυήσεις ότι θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, κάτι που -για άγνωστους λόγους- δεν ίσχυσε. Ο αποκλεισμός εξερέθισε τον συγκεκριμένο πυρήνα ο οποίος αντέδρασε, κατά τρόπο μάλλον καταλυτικό, αφού η Αθήνα προβληματίστηκε από την ένταση.

Από πλευράς τους, οι βουλευτές δήλωναν άγνοια των σχετικών καταστάσεων, επιθυμώντας για λόγους ευνόητους να απέχουν απολύτως από την ειδησεογραφία και πάντως μη αποδεχόμενοι οποιαδήποτε συμμετοχή στη σχετική παρασκηνιακή συζήτηση.

Η Πειραιώς μάλλον αιφνιδιάσθηκε από τις αντιδράσεις, που ήταν ιδιαίτερα φορτικές, ιδίως από το στενό περιβάλλον της Κατερίνας Καραφωτιά, αλλά και από το Νίκο Τσάμη, που είχε λάβει διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής και είχε ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, όμως με έκπληξη διαπίστωσε ότι κόπηκε από το ψηφοδέλτιο.

Ο Υποψήφιος που αποφασίστηκε να θυσιαστεί ,λαμβάνοντας δεσμεύσεις ότι θα αξιοποιηθεί σε μελλοντική Κυβέρνηση Μητσοτάκη ,ήταν η Δικηγόρος  Ευρωπία Συνοδινού, που για τους τύπους επικαλέστηκε επαγγελματικούς λόγους.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου