ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Κεντρική Επιτροπή ανασυγκρότησης και αλλαγών – Τι θα βρεθεί στο επίκεντροΣτο «μικροσκόπιο» οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο στρατηγικής και αφηγήματος με σκοπό να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος ενόψει της 25ης Ιουνίου

Επισπεύδονται οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκειμένου να υπάρξει μια ειλικρινής και ουσιαστική αποτίμηση του εξαιρετικά αρνητικού αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου. Μετά το Εκτελεστικό Γραφείο που συνεκλήθη τη Δευτέρα, όπου το κλίμα μεταξύ των στελεχών ήταν ενωτικό, σειρά παίρνει η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης και θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 17.00.

Είναι δεδομένο ότι θα μπουν σε πρώτο πλάνο οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο στρατηγικής και αφηγήματος με σκοπό να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. Όπως δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Κόκκινο, «η αυτοκριτική μας είναι δεδομένη» καιι ότι «στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματοςόχι με όρους εσωστρέφειας, αλλά με όρους δυναμικής επανεκκίνησης που θα ενισχύσουν την Αριστερά και θα επιβεβαιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία είναι ο βασικός κορμός της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Ταυτόχρονα, «σημείωσε ότι θα υπάρξει και σχεδιασμός για τη νέα μάχη», ενώ τόνισε ότι «είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας να αλλάξουμε πολλά, να βελτιώσουμε τη στρατηγική μας, να την κάνουμε πιο αντιληπτή στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, με πιο σαφές στίγμα και σαφείς κοινωνικές αναφορές, για να υπερασπιστούμε με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα λαϊκά, κοινωνικά συμφέροντα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου