Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας για τα εγκαταλειμμένασιδηροδρομικά έργα ζητάει ο Κώστας Πελετίδης

Συνάντηση για τα εγκαταλειμμένα σιδηροδρομικά έργα στις κοινότητες της περιοχής του Ρίου Πατρών ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Επικρατείας, στον οποίον ανατέθηκε η διοίκηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και η εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Στην επιστολή του -που κοινοποιείται και στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ- ο δήμαρχος αναφέρει πως ζητά συνάντηση «προκειμένου να συζητήσουμε μαζί σας το θέμα των εγκαταλειμμένων σιδηροδρομικών έργων, τα οποία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη έχουν διακοπεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στην περιοχή γύρω απ’ αυτά, στις Κοινότητες Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου, Ακταίου και Ρίου Πατρών, ενέχεται ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, λόγω ακριβώς αυτής της εγκατάλειψης των έργων».

Σημειώνει πως τα έργα μέσα στους εν λόγω οικισμούς παραμένουν στην ίδια ημιτελή κατάσταση από το 2018, γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα «είχαμε απευθυνθεί για το ίδιο θέμα στον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, με την από 31/08/2020 επιστολή μας, αλλά και στη συνέχεια, μέσω επιστολών και συναντήσεων τόσο με τον Υπουργό όσο και με την ΕΡΓΟΣΕ και τους υπευθύνους του έργου» επισημαίνοντας πως και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποστείλει αντίστοιχα αιτήματα προς την ΕΡΓΟΣΕ και το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή.

«Είναι άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν οι παράπλευροι δρόμοι στην υπό κατασκευή σιδηροδρομική γραμμή, να υπάρξει ενημέρωση πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα εντός των οικισμών, να υπάρξει μέριμνα για την περίφραξη και τον καθαρισμό των εργοταξίων, γιατί υπάρχουν, εκτός των άλλων, ορύγματα μεγάλου βάθους, καθώς και να διασφαλιστεί η αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία», υπογραμμίζει.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου