Στο Καστελόριζο εδώ και τώρα!


Περίεργο δημοσίευμα για μορατόριουμ στο Αιγαίο


Χθες η εφημερίδα «Καθημερινή», με προσεκτικές διατυπώσεις «κάρφωνε» την κυβέρνηση ότι προέβη σε τεράστια εθνική υποχώρηση. Να μην επισκέπτονται Έλληνες επίσημοι ακριτικά ελληνικά νησιά, με αντάλλαγμα ο Ερντογάν να μην επισκεφθεί τα Κατεχόμενα!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Μορατόριουμ επισκέψεων και δηλώσεων μέχρι τις κάλπες – Το παρασκήνιο των προσεκτικών κινήσεων Αθήνας και Άγκυρας» αναφέρονται τα εξής:

«Από την ελληνική πλευρά, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, την περίοδο πριν από το Πάσχα αλλά και κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτασμών δεν έγιναν θεαματικές (σε αυτή τη φάση θα ήταν αμιγώς) προεκλογικού χαρακτήρα επισκέψεις σε ακριτικά νησιά με σκοπό τη φωτογράφιση πολιτικών στελεχών με αξιωματικούς και στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, και οι Τούρκοι φαίνεται ότι απείχαν από κινήσεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, με πλέον χαρακτηριστική την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου».

Αν τα παραπάνω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχθηκε να υπαχθεί η χώρα μας σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, αρκεί οι Τούρκοι να κάτσουν… ήσυχοι μέχρι τις εκλογές.

Μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται αυτό το κείμενο δεν έχει υπάρξει διάψευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα μπορεί να θεωρείται επαρκής απόδειξη της αναλήθειας του δημοσιεύματος της «Καθημερινής», αν δεν συνοδεύεται από χειροπιαστές αποδείξεις – κι η μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατή απόδειξη είναι μια επίσκεψη υψηλόβαθμου Έλληνα πολιτειακού ή κυβερνητικού παράγοντα σε ακριτικό νησί.

Να πάει, για παράδειγμα, η κυρία Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο και να πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος και άλλοι υπουργοί σε όσο περισσότερα ακριτικά νησιά είναι εφικτό.

Αλλιώς, διά της σιωπής θα επιβεβαιωθεί η δημιουργηθείσα υποψία πως εμείς απέχουμε από τα δικά μας για να εξαγοράσουμε για ένα βραχύ χρονικό διάστημα «ειρήνη» από τους Τούρκους.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου