Στα σκαριά συμφωνία Κανελλόπουλου με το κόμμα Εμφιετζόγλου – ΜπογδάνουΣε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προχωρούν ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος που έχει ιδρύσει την πολιτική κίνηση ΕΑΝ με το κόμμα Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr οι συζητήσεις αφορούν στην απορρόφηση του κόμματος Κανελλόπουλου από την Πατριωτική Ένωση των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου.  Υπενθυμίζεται ότι ο Αν. Κανελλόπουλος ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, μετά την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης και το μπλόκο στην εκλογική κάθοδο του Χρυσαυγίτη. Πλέον, μπροστά στον κίνδυνο να αποκλειστεί το κόμμα του από την εκλογική κάθοδο, από την ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου στις 3 Μαΐου, εφόσον κριθεί ότι λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να επανενεργοποιήσει το κόμμα ΕΑΝ που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου 2022, αλλά ανέστειλε την λειτουργία του. 

O Κανελλόπουλος επιχειρεί να παρακάμψει το μπλόκο
Τώρα, ο Αν. Κανελλόπουλος επιχειρεί να παρακάμψει το μπλόκο μέσω της συνένωσης του με άλλο κόμμα. Η λύση αυτή μοιάζει να προκρίνεται καθώς στο περιβάλλον του υπάρχουν ισχυρές ανησυχίες ότι ο Άρειος Πάγος θα απαγορεύσει αυτόνομη κάθοδο του ΕΑΝ έστω και αν δεν είναι υποψήφιος ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.  

Συζητήσεις Κανελλόπουλου για ένταξη στο κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr έχουν ήδη γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο του Αν. Κανελλόπουλου με την Πατριωτική Ένωση του Πρ. Εμφιετζόγλου στο οποίο έχει προσχωρήσει ήδη με τον σχηματισμό του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και είναι αντιπρόεδρος του κοινού σχήματος. 

Οι κ.κ. Εμφιετζόγλου-Μπογδάνος επιθυμούν μια τέτοια συνεργασία και κατά τις ίδιες πληροφορίες εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφέρουν θέση αντιπροέδρου ή την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στον κ. Κανελλόπουλο. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει τον πρώην αρεοπαγίτη. Εάν απορριφθεί από τον Άρειο πάγο η κάθοδος του ΕΑΝ στις εκλογές δεν θα έχει χρόνο για άλλη κίνηση, ως εκ τούτου μελετάται να μην το ρισκάρει και να συμφωνήσει από τώρα να ενταχθεί στο κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου. Οι συζητήσεις θα καταλήξουν – σε όποιο αποτέλεσμα – μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. 

Στο κόμμα Πατριωτική Ένωση κάνουν περαιτέρω κινήσεις συσπείρωσης της ακραίας δεξιάς ενώ φλερτάρουν και με τους βασιλόφρονες της Ελλάδα. Είναι σε συζητήσεις με τον εκδότη Κωνσταντίνο Λουκά, ο οποίος διευθύνει τις εκδόσεις «Στέμμα» με στόχο τις φιλοβασιλικές ψήφους. Εξάλλου ήδη συμπορεύεται με την Πατριωτική Ένωση ο Πάρις Κουρτζίδης, που ανέλαβε το κόμμα του Γιώργου Τράγκα μετά τον θάνατό του. 


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου