Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν 53,62%, Κιλιτσντάρογλου 40,42% στο 31,49% των ψήφων -Μειώνεται η διαφορά

Άρχισε η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων – Πρώτα αυτά της τουρκικής επαρχίας, όπου ο Ερντογάν έχει μεγάλη επιρροή  Λεπτό προς λεπτό η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Τι «βλέπει» το Politico για τον νικητή των εκλογών 

Προβάδισμα Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν προηγείται έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Τούρκοι αναλυτές: Καθοριστικό το αποτέλεσμα του Ογάν

Σύμφωνα με όσα λένε Τούρκοι αναλυτές σε κρατικό δίκτυο, δεν αποκλείεται το ποσοστό που θα λάβει τελικά ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος, Σινάν Ογάν, να οδηγήσει την αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο.

0Share
6 minutes ago
Μειώνει την ψαλίδα ο Κιλιτσντάρογλου με ενσωματωμένο το 31,49%

Ερντογάν: 53,62%

Κιλιτσντάρογλου: 40,42%

Ογάν: 5,40%

0Share
10 minutes ago
Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 27,90% των ψήφων

Ερντογάν: 53,92%

Κιλιτσντάρογλου: 40,12%

Ογάν: 5,41%

Σημειωτέον ότι πολλές από τις ψήφους υπέρ του Κιλιτσντάρογλου δεν αναμένεται να ενσωματωθούν παρά αρκετά αργότερα απόψε.

0Share
15 minutes ago
Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 25,69% των ψήφων

Ερντογάν: 54,27%

Κιλιτσντάρογλου: 39,75%

Ογάν: 5,42%

Σημειωτέον ότι πολλές από τις ψήφους υπέρ του Κιλιτσντάρογλου δεν αναμένεται να ενσωματωθούν παρά αρκετά αργότερα απόψε.

0Share
18 minutes ago
Τα πρώτα σχόλια του CHP του Κιλιτσντάρογλου

Σε ένα πρώτο σχόλιο αναφορικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο εκπρόσωπος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Υπάρχει μια θετική εικόνα στα πρώτα αποτελέσματα».

0Share
21 minutes ago
Τα αποτελέσματα με ενσωματωμένο το 23,58%

Ερντογάν: 54,63%

Κιλιτσντάρογλου: 39,4%

Ογάν: 5,4%

0Share
22 minutes ago
Αναλυτής: «Πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή»

Ο πολιτικός αναλυτής Αλί Τσαρκόγλου δήλωσε στον ανταποκριτή του Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη, ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ [να πω] σε αυτό το σημείο είναι ότι οι ψήφοι του [του Ερντογάν] είναι πολύ πιθανό να μειωθούν, ποσοστιαία. Και πιθανότατα, οι ψήφοι του Κιλιτσντάρογλου θα αυξηθούν από αυτό το σημείο, ποσοστιαία, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο».

Ο ίδιος τόνισε ότι συνήθως τα αποτελέσματα «δεν αλλάζουν δραστικά» όταν έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των ψήφων.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου