Σπίρτζης: ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπορευτούν – Αν δεν το βλέπουν είναι άξιοι της μοίρας τους


Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε εκ νέου πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, επιμένει στη δήλωσή του για ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο MEGA, είπε χαρακτηριστικά: «Επεσήμανα την ανάγκη για μία πολύ στενή συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρα στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια»

Σχετικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια».

«Καλό είναι να μην γίνεται ένας ανταγωνισμός σε ποιον ανήκει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης, γιατί στις περισσότερες φορές συνήθως καπελώνουν αυτούς τους ανθρώπους», συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης ανάφερε: «Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Δεν παρατηρώ να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων»

Ακόμη, ανάφερε ότι η Αθήνα άλλαξε σελίδα με την εκλογή του Χάρη Δούκα ως δήμαρχο, «αλλά δεν σημαίνει το ΠΑΣΟΚ με 14% στην Αθήνα θα πανηγυρίζει. Δεν δίνει διέξοδο για τον δεύτερο μεγάλο δημοκρατικό πόλο στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς, όπως είπε: «δεν παρατηρώ να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων».

«Στις ευρωεκλογές διακυβέβεται ότι έχουμε μία Ευρώπη που δεν έχει στρατηγική, έχει γίνει έρμαιο άλλων χωρών και υπερδυνάμεων. Διακυβέβεται η πορεία της Ευρώπης σε σχέση με το κοινωνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα», σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου