Σπίρτζης: Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν πρόκειται να κυβερνήσουν μόνοι τους ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ


Την ανάγκη για κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

«Η πολιτική κατεύθυνση να υπάρχει συνεργασία των δύο κομμάτων δικαιώθηκε από την κοινωνία, από τον ελληνικό λαό. Αυτή η πρόταση βρίσκει πολύ πρόσφορο έδαφος στον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Ανδρουλάκης όμως λέει συνεργασία από κάτω, να μην είναι μια συμφωνία ηγεσιών. Λέει όχι τυχοδιωκτισμοί, όχι σε αυτούς που αναζητούν ρόλους.

Σπίτζης: Συμφωνώ απόλυτα. Στην αυτοδιοίκηση εκεί που εκφράστηκε η κοινωνία, από κάτω, πέτυχε. Και αυτό φάνηκε στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που έκαναν λάθος και τα δύο κόμματα με τον κ. Αγγελούδη και δεν τον στήριξαν από τον α’ γύρο, ή στη Θεσσαλία. Και εκεί που έχασαν υπήρχε αυτή η τάση της συνεργασίας. Επομένως, ναι, περνάει από κάτω, έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές, αλλά και οι από πάνω πρέπει να πάρουν τα μηνύματα της βάσης».

«Εγώ λέω ότι βήμα βήμα, μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αν θέλουμε να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που ο δεύτερος πόλος θα είναι ο προοδευτικός πόλος, ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας και όχι δύο πόλοι στο πλαίσιο της Δεξιάς, πρέπει να υπάρχει συμπόρευση και στενή εκλογική συνεργασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συγχωνευτούν τα δύο κόμματα ή θα γίνει οτιδήποτε άλλο.

Το να έχει ένα κόμμα από 12-14% αυτό δεν είναι ηγεμονία. Είναι μοίρασμα της μιζέριας. Δεν είναι ελπίδα για τον δημοκρατικό κόσμο.

Μπορείς να βρεις χιλιάδες δηλώσεις στελεχών και των δυο κομμάτων, για να πεις ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η συνεργασία. Το θέμα είναι αν τα δυο κόμματα αυτά συγκροτημένα, αποφασίσουν στα όργανά τους δημοκρατικά, να έχουν μια συμπόρευση. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη.

Αν δεν έχουν μια τέτοια αντίληψη και δεν αναπτύξουν μια άλλη λογική, πολύ απλά θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, που θα υπερβούν τα δυο κόμματα», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας: «Το λέω γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά κενά». Απαντώντας στην ερώτηση τι εννοεί πολιτικό κενό, είπε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας το αν θα μπορούσε το κάθε κόμμα μόνο του να αποτελέσει κυβερνητική πρόταση, τόνισε ότι «στα πιο τρελά όνειρα και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση δεν διεκδικούν».
Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου