Σιδηρόδρομος: Απεργία ανακοίνωσαν οι μηχανοδηγοί για τις 30 ΜαϊουΣε απεργία θα κατέβουν οι μηχανοδηγοί στις 30 Μαΐου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες λειτουργίας του σιδηρόδρμου. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) αυτό συμβαίνει λόγω μη τήρησης των δεσμεύσεων του ΟΣΕ για τα ζητήματα επικοινωνίας στην γραμμή της Ειδομένης.

Στη συνέχεια αναφέρονται τα παρακάτω: “Το Σωματείο μας ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αύξηση της ταχύτητας στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικούμενα τμήματα του δικτύου ενώ θα ορίσει εμπειρογνώμονα για εκπονήσει μελέτη για τις μέγιστες ταχύτητες στο Ελληνικό Δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψην την σημερινή κατάσταση.

Σημειώνουμε ότι εχθές , 1 η μέρα της επανεκκίνησης του Προαστιακού Λάρισας- Θεσσαλονίκης , δόθηκε εντολή από τον ΟΣΕ σε συρμό του Προαστιακού να κινηθεί σε μονή γραμμή μεταξύ Λάρισας- Πλατέως (130 χλμ απόσταση), δηλαδή ΚΑΙ στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ΚΑΙ χωρίς να λειτουργούν φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση.

Επειδή η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου είναι το ζητούμενο και με την μέγιστη ασφάλεια άρα αυτή πρέπει να γίνει με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας, οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις αυτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι μηχανοδηγοί δεν θα λάβουν υπόψην τους καμία οδηγία που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων.

Αυτό θα ήταν και μήνυμα μας -παρουσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ΑLE) -και στον Αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κατά την διάρκεια της επίσκεψης της ALE στην Αθήνα, αλλά
δυστυχώς η ALE (εκπροσωπεί Σωματεία μηχανοδηγών από 17 χώρες της Ε.Ε.) δεν έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία.

ο Σωματείο μας θα συμμετέχει σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες στις αρχές Ιουνίου τονίζοντας τα προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου στις αρχές της Κοινότητας ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με την Διοίκηση της Hellenic Train για ζητήματα που άπτονται των προγραμμάτων εργασίας και έχουμε ζητήσει να επιλυθούν άμεσα”.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου