Πώς φθάσαμε στην επιλογή Αϊβαλή για τον Δήμο Πατρέων

Μια υποψηφιότητα που την είχαν αποφασίσει άλλοι ,εκτός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο εμφανίσεις του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων, Βασίλη Αϊβαλή το τελευταίο διάστημα, είχαν πυροδοτήσει συζητήσεις στα πολιτικά πηγαδάκια της Αχαΐας, με πολλούς να εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Αρχικά ο κ.Αϊβαλής παρέστη στην κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, όπου φωτογραφήθηκαν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε το «παρών» στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ.Ελλάδας Γιώργο Παππά, όπου είχε θερμό χαιρετισμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέλαβαν την παρουσία του Βασίλη Αϊβαλή στην εκδήλωση ως «σημάδι» για τη φημολογούμενη στήριξη της Κουμουνδούρου στο πρόσωπό του, κάτι που επιβεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή από τον Αλέξη Τσίπρα στην Κ. Ε. του κόμματος. Κάποια από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του prokanews.gr αιφνιδιάστηκαν αφού όπως τόνιζαν δεν υπήρχε καμία διαβούλευση για πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον Δήμο της Πάτρας ,έχοντας πρωτίστως την αποδοχή των συμπολιτών που στηρίζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Αϊβαλής που είναι και πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου , Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο και εξακολουθεί να στηρίζει, όπως φάνηκε και στην εκδήλωσή παρουσίας της Δημοτικής του Παράταξης  “Πάτρα – Σπουδαία και πάλι ”πλαισιωμένος από στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ανδρέας Καράβολας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Θανάσης Πετρόπουλος (πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ και Γραμμ. Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Γιώργος Παππάς (πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδας), Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών), Γιώργο Αθανασόπουλο.

Πληροφορίες του prokanews.gr λένε ότι το πρόσωπο που θα στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο. ήταν μια δύσκολη εξίσωση, αφού επικρατούσαν τρείς τάσεις όπως είχαν αποτυπωθεί και σε ρεπορτάζ του Tempo 24 και του Απόστολου Βουλδή. Η πρώτη επεδίωκε τη συνεργασία δημοτικών παρατάξεων (ήδη είχαν γίνει συζητήσεις με τις παρατάξεις του πρώην Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, του Νίκου Τζανάκου, και του Ανδρέα ιΠαναγιωτόπουλου.

Η δεύτερη τάση επιθυμούσε με καθαρά αυτοδιοικητικό πρόσωπο να εμφανιστεί στην αναμέτρηση του Μαΐου η ΡΑΠ και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην αναζητεί…σωτήρες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ορισμένοι. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ουρανία Μπίρμπα , που αποδείχθηκε, διαδεχόμενη στην κεφαλή της παράταξης τον Κώστα Σπαρτινό, ιδιαίτερα δραστήρια, θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει και αποκλεισμό συνεργασιών με άλλες παρατάξεις.

Ακούστηκε και μια ακόμη πρόταση , για στήριξη του Κώστα Πελετίδη , αλλά δεν της δόθηκε καν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Η τρίτη πρόταση ήθελε τον Βασίλη Αϊβαλή, που δεν προέρχεται από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως ιδανικό για να διεμβολίσει τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Ωστόσο και αυτή η λύση προσέκρουε σε αντιδράσεις , κινούμενες στην λογική ότι αναδεικνύεται η αδυναμία του κόμματος να στηρίξει «δικό» της υποψήφιο. Τελικά η πρόταση που προκρίθηκε από τον υπεύθυνο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να «τρέξει» τις υποψηφιότητες του κόμματός του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και λόγω των γνωριμιών και των επαφών του στην ευρύτερη κεντροαριστερά,και με δεδομένο ότι ο κ. Σπίρτζης επιδιώκει να εμπλουτίσει τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια με συμμαχίες, κυρίως, με προερχόμενους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ‘όπως ο κ. Αϊβαλής . Τα τοπικά δημοψηφίσματα, και την φωνή της βάσης, τα αφήνουμε για μια άλλη φορά, όπως μας ανέφερε δηκτικά “Αυτοδιοικητικό μέλος του κόμματος.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου