Πόρτα από το Mega στον Κυριάκο ΜητσοτάκηΣε λίγο από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το επιτελικό Μαξίμου, θα επιλέγουν και τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν τα κεντρικά δελτία των καναλιών.

Πώς αλλιώς, αν ισχύει η πληροφορία που έχουμε ότι ενώ συμφωνήθηκε να δώσει συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, την Τρίτη 9 Μάϊου, λίγο μετά ζητήθηκε αλλαγή; Ισχύει; Την πρότεινε (τη συνέντευξη) το πρωθυπουργικό γραφείο, την αποδέχτηκε το κανάλι αν και, λογικά, θα τον ήθελε τον πρωθυπουργό για την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και όχι για την αμέσως προηγούμενη. Είναι και πρώτο σε τηλεθέαση άλλωστε.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, χθες το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε αλλαγή ημέρας της συνέντευξης, από Τρίτη 9 να μεταφερθεί Παρασκευή 12 Μάϊου. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω αν δεν έβγαινε ξαφνικά το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ξέρω όμως ότι το δελτίο της Τρίτης το παρουσιάζει η Ράνια Τζίμα ενώ το δελτίο της Παρασκευής η Κατερίνα Παναγοπούλου. Λέτε να έπαιξε ρόλο; Μήπως θα ένιωθε πιο ασφαλής ο κύριος πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο περιβάλλον;

Βέβαια, δεν θυμάμαι να έχω δει ξανά πολιτικό αρχηγό να δίνει συνέντευξη στο δελτίο του Σαββατοκύριακου αλλά πάλι μπορεί και να κάνω λάθος. Υπάρχουν και οι εσωτερικές ισορροπίες στα κανάλια βλέπετε.

Τέλος πάντων, το Mega αρνήθηκε την αλλαγή και έριξε πόρτα στον κ. Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε για την προτίμηση, αλλά η συνέντευξη δεν θα γίνει όπως θέλετε εσείς, ήταν κατά κάποιο τρόπο η απάντηση. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια του κεντρικού μας δελτίου. Και σωστά έπραξε το κανάλι. Αλλιώς θα έδινε το δικαίωμα στο Μαξίμου να παίζει ρόλο αρχισυντάκτη. Πράγμα το οποίο, βέβαια, το κάνει κατά κόρον με τα ΜΜΕ την τελευταία τετραετία.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες στο κεντρικό δελτίο του Mega πήγε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να θέσει όρους και προϋποθέσεις. Και είχε απέναντί του τον Γιάννη Πρετεντέρη. Αλλά και τη Ράνια Τζίμα να τον ρωτάει επίμονα για την υποψηφιότητα του Νίκου Τόσκα (σε αντιστοιχία με τον Κώστα Καραμανλή).

Προς το παρόν λοιπόν η συνέντευξη Μητσοτάκη στο Mega έχει ματαιωθεί. Μπορούν να τον ξαναστείλουν αν θέλουν στην Ελεονώρα Μελέτη, για δεύτερη φορά, κανένα πρόβλημα. 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου