ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην Άνω Πόλη των Πατρών, όλες οι υπηρεσίες (Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Αρχαιολογία Πατρών, Δήμος και Αρχιτεκτονική Επιτροπή) γνώριζαν πως είναι πιθανό εκεί να βρεθούν αρχαία.

Αποφασίστηκε τότε πως σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το έργο σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνεύσει.

Όπου εντοπίζονται αρχαία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα προβαίνει σε ανασκαφή και καταγραφή και, ταυτόχρονα, οι εργασίες της ανάπλασης θα συνεχίζονται σε άλλα σημεία.

Αυτό συμβαίνει και τώρα.

Έχουν εντοπιστεί αρχαία σε τέσσερα σημεία, αλλά ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά το έργο το οποίο μάλιστα προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει μόνο στα σημεία όπου βρέθηκαν αρχαία.

Συνεπώς , είναι σκέτη παραπληροφόρηση τα ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ ότι σταμάτησαν τα έργα της ανάπλασης γι αυτό ΄΄υπάρχει αγανάκτηση των κατοίκων΄΄, όπως γράφουν.

Τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Στα σημεία όπου εντοπίστηκαν αρχαία πρέπει να γίνει ανασκαφή, πλην όμως, η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει προσωπικό .

Ποια λύση δόθηκε ;

Ο δήμος χρηματοδότησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων με 120.000 ευρώ για να προσλάβει προσωπικό και να γίνει το συντομότερο η ανασκαφή. Και τούτο είναι θέμα ημερών.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου