ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..

Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός.

Αλμπέρ Καμύ
Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957  (1913-1960)

Η επιλογή σου φίλε και φίλη ,να παρακολουθείς αυτή την νέα προσπάθεια για ενημέρωση μέσα από το ΠΡΟΚΑ NEWS,θα προσπαθήσουμε να γίνει μια καθημερινή σου συνήθεια, εάν αυτό που ζητάς, δεν είναι να μαθαίνεις ειδήσεις , αλλά να γνωρίζεις τι κρύβεται πίσω από αυτές. Η ζημιά στον Τύπο, έντυπο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό, την τελευταία 12ετία, είναι δομική. Όχι μόνο οικονομική, όχι μόνο εργασιακή. Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν είναι πλέον εκδότες με την παραδοσιακή έννοια έστω και στην διαπλεκόμενη με την εξουσία εκδοχή της. Είναι επιχειρηματίες. Κυνηγάνε τα κλικ. Καθορίζονται από τα κλικ. Είναι γι’ αυτούς αχρείαστη πολυτέλεια μια έρευνα που θα διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. Δεν πληρώνουν δημοσιογράφους για να ερευνήσουν ένα θέμα αλλά για να φέρουν κλικ. Σε αυτό το περιβάλλον οι δημοσιογράφοι που μπορούν και θέλουν να κάνουν έρευνα ακόμη και για πολιτικά μη ενοχλητικά θέματα (αν υπάρχουν τέτοια) δεν βρίσκουν στέγη. Αν πρέπει να ανθίσει λοιπόν κάτι, στο «βάλτο» της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών που ενδιαφέρονται για σοβαρή, αξιόπιστη ενημέρωση, με πολυφωνία και έρευνα σε βάθος. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας του ΠΡΟΚΑ NEWS, να απευθύνονται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν για τα πεπραγμένα αυτών που μας κυβερνούν, για αυτούς που αποφασίζουν για τις ζωές μας ,χωρίς να λαμβάνουν σχεδόν ποτέ τις πραγματικές ανάγκες μιας κοινωνίας, την οποία έχουν γονατίσει, σε όλα τα επίπεδα .Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσένα ,εάν πιστεύεις ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεκάδες σοβαρές ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση και το έργο της δεν τυγχάνουν ούτε αναφοράς στα λεγόμενα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Και αν η αντιπολίτευση, αξιωματική και ελάσσων, κατά παράδοση «θέλει τον χρόνο της για να βρει τα πατήματά της», σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου δεν θα πει κανείς το ίδιο για τα ΜΜΕ. Η ενημέρωση σήμερα λάμπει διά της απουσίας της, έχοντας αφήσει στο πόδι της την επικοινωνία. Εάν για παράδειγμα, κάτι που βλέπουμε ξεκάθαρα από τα πρώτα βήματα των κυβερνήσεων , δεν είναι ούτε η ετοιμότητα τους να κυβερνούν ούτε η αποφασιστικότητά τους. Εκείνο που δεν χρειάστηκαν ούτε οι πρώτες εκατό ημέρες για να φανεί είναι πως βρίσκονται στην κυριολεξία εκτός ελέγχου, λογοδοσίας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε, σε όλες τις μορφές εξουσίας ,κυβερνητικές, τοπικές ,σε κάθε πολιτικάντη και παραγοντίσκο, που θεωρούν ότι Πολιτική, είναι να μιλάς σήμερα για αυτό που ΘΑ κάνεις, και αύριο να δικαιολογείς ΓΙΑΤΙ δεν το έκανες. Δίνουμε λοιπόν μια υπόσχεση. Δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα τα <<βρούμε>> με καμία μορφή εξουσίας, και μόνος μας σύμμαχος θα είναι οι πολίτες, και το δίκιο τους !!

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου