Πλήθος εργαζομένων στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά Πλήθος κόσμου από δεκάδες σωματεία, οργανώσεις , συλλόγους και κόμματα.  έλαβαν μέρος στην μεγάλη πορεία για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο στις 11:30 και ολοκληρώθηκε με βροχή, μια ώρα μετά.


Σε ανακοίνωση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει: «Η επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών Μητσοτάκη την τελευταία τετραετία, οδήγησε τον κόσμο της εργασίας σε αδιέξοδο.

Υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, κατάργηση του 8ωρου, υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων αποτελούν το μίγμα της αντεργατικής πολιτικής της.
Με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, με τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος και την ελληνική πρωτιά στην ανεργία των νέων, η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τους αγώνες του λαού ώστε να φύγει η χειρότερη και πιο ανάλγητη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Οφείλει να αποτελέσει την έκφραση των αιτημάτων του λαού για μισθούς αξιοπρέπειας και δουλειές με δικαιώματα. Για μια κοινωνία χειραφετημένη, δίκαιη και ελεύθερη απ’ τα δεσμά του εργασιακού μεσαίωνα που μας έχει επιβληθεί.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και φέτος θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής και δικαιοσύνης ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Να βάλουμε τέρμα στις αντεργατικές πολιτικές! Αγώνας για την πολιτική αλλαγή!»


Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας αναφέρεται: «Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, Νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι,  μετανάστριες και πρόσφυγες,

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 10.30πμ

Εμπνεόμαστε από τα λόγια του μεγάλου ποιητή Πάμπλο Νερούντα  «Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω (…) για των ψαράδων τον ωκεανό, για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών, και για την αγροτιά και για τ’ αλεύρι μας, τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ, τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους, για όλους τους λαούς σ’ όλους τους τόπους, για τη λυτρωτική τη θέληση των πορφυρών λαβάρων της αυγής. Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησης μου»

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και με τη συμμετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, των εργατριών του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 36, των 200 εκτελεσμένων το Μάη του ‘44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής μας δράσης για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ενώνουμε τη φωνή μας και  δυναμώνουμε το κοινό μας αγώνα σήμερα με τα εκατομμύρια των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, που βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε το “μικρότερο κακό” που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο για να θεριεύουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο :  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας»

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου