Παύλος Πολάκης : Με τις επιλογές μας ,στην κάλπη της 25ης Ιουνίου Θα κοιμηθούμε, με τις συνέπειες θα ξυπνήσουμε video«Στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα, προβληματισμένος για τις αιτίες, αποφασισμένος για να το ανατρέψουμε όσο μπορούμε» δήλωσε στο ZARPA RADIO 89,6 και στον Δημήτρη Παππά, ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι αυτή που θα βγάλει κυβέρνηση και καλώντας τον Χανιώτικο λαό, «να αποφασίσει ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπούν».

«Είναι προφανές ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν ένα σοκ, ένα χαστούκι αλλά δεν υπάρχουν στην ζωή πράγματα ανεξήγητα» σημείωσε και προχώρησε σε μια σειρά εξηγήσεων:

  • Υποτιμήσαμε την επίδραση την οποία είχαν οι επιδοτήσεις τύπου επιστρεπτέες στην συμπεριφορά κάποιων κοινωνικών στρωμάτων, επηρέασε την εκλογική συμπεριφορά

  • Οι επιστρεπτέες προκαταβολές κατά την διάρκεια της πανδημίας – κάποιοι άνθρωποι πήραν χρήματα μετά από πέντε, έξι, επιστρεπτέες προκαταβολές βοήθησαν τη ΝΔ να κρατήσει τον κόσμο.

  • Υπήρξαν επιδοτούμενα προγράμματα σε ανέργους, τα οποία συνδέθηκαν με ευθύ τρόπο με συγκεκριμένους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας.

  • Αλλά και  εμείς, «είχαμε μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική στο θέμα της απλής αναλογικής και των συνεργασιών»: «Το 2017 θεσπίσαμε την απλή αναλογική για την ισοτιμία της ψήφου. Αυτή η κοινωνία δεν είναι ώριμη για να δεχθεί κυβερνήσεις συνεργασίας. Θέλει τον ισχυρό πόλο, ο οποίος θα κυβερνήσει. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ήταν λάθος. Το αφήγημα της αυτοδυναμίας του Μητσοτάκη πέρασε – «Όλη η κουβέντα στα κανάλια ήταν με το ποιους θα κυβερνήσετε, τόνωνε την αστάθεια. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες  τρομοκρρατήθηκαν από μια πιθανότητα κρυφής ατζέντας, η οποία δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει. Γι’ αυτό ήταν η διαφορά του 20%, αυτό δεν θα επαναληφθεί. Το 90% της κουβέντας στα συστημικά μέσα, στα Αθηναϊκά κανάλια,  ήταν με ποιους θα κυβερνήσετε, όχι τι θα κάνετε».

  • Οι ατυχείς δηλώσεις τύπου Κατρούγκαλου που επικοινωνήθηκαν με τρόπο ώστε να δημιουργήσουν στον κόσμο τον τρόμο μιας κρυφής ατζέντας. «Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, αυτά έγιναν την περίοδο των μνημονίων και έτσι βγήκαμε από τα μνημόνια» Αυτά ήταν η θρυαλλίδα και αυτό έφτασε την διαφορά στο 20%.

Παράλληλα εκτίμησε ότι είναι σαφές ότι «ο λαός δεν θα αφήσει μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία» υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για αναθεώρηση του Συντάγματος.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου