ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη για συνωμοσία και λαθρεμπορία ο Νίκος Μπογονικολός! Εκδίδεται στις ΗΠΑ από το Παρίσι!Αποκαλυψη σοκ και μάλιστα με το ονοματεπώνυμό του… στη φορά για γνωστό πατρινό που εμπλέκεται σε 5 ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε άτομα που κατηγορούνται για κλοπή ή παράνομη μεταφορά τεχνολογίας των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν! Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πειργάφει ακριβώς τι συμβαίνει!

Οι υποθέσεις και οι συλλήψεις που σχετίζονται με αυτές, ήταν οι πρώτες ενέργειες επιβολής που έλαβε μια νέα ομάδα του υπουργείου δικαιοσύνης με σκοπό να αποτρέψει την κλοπή κρίσιμων τεχνολογιών των ΗΠΑ.

Οι πέντε υποθέσεις που ασκήθηκαν από την Disruptive Technology Strike Force εκτείνονται σε τρεις πολιτείες και περιλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον πολλών κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για παραβάσεις εξαγωγών, λαθρεμπόριο και κλοπή εμπορικών μυστικών.

Μια από τις συλλήψεις αφορά σε Έλληνα υπήκοο, Πατρινό. Το όνομά του δίνεται στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είναι 59 ετών.

Συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της επίλυσης της διαδικασίας έκδοσης. Πρόκειται για τον Πατρινό Νίκο Μπογονικολό που είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό, είχε εταιρείες στην Πάτρα ήταν Πρόεδρος ομάδας μπάσκετ και είχε κάποτε γραφεία στην Αγίου Ανδρέου. Μάλιστα είχε εμπλακεί και στον χώρο του Τύπου.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ


Να αναφέρουμε πως το όνομα δόθηκε απευθείας στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη για συνωμοσία και λαθρεμπορία για απάτη και επίσης για φερόμενη απόκτηση περισσότερων των 10 διαφορετικών τύπων ευαίσθητων τεχνολογιών των ΗΠΑ για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου