ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 25 οι άστεγοι…

Πάνω από 25 άτομα βρίσκονται στους δρόμους της Πάτρας και ζουν σε υπόστεγα, σε παγκάκια και σε πλατείες.

Άτομα που εκτός από άπορα, εκτός από μόνα και εγκαταλειμμένα, χωρίς να έχουν δικούς τους, ζουν τα περισσότερα από αυτά είτε εθισμένα σε ουσίες, είτε βυθισμένα στο σκοτάδι του μυαλού τους.

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου έχει αναφερθεί σε αναρτήσεις του αρκετές φορές σε άτομα που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Ο ίδιος γράφει για την… ουτοπία των χαμένων ψυχών.

«Ουτοπία των χαμένων ψυχών…  Πίσω απ’ τις βιτρίνες,  ο άστεγος που μ’ είδε με θυμήθηκε, μα τρόμαξε απ’ το τέρας του αδιάφορου περαστικού…

Αυτού που αγνοεί πόσο εύκολα, ίσως χάσει τα μυαλά του και βρεθεί στο χάος μιας αδιάφορης βαρβαρότητας… Αυτή η νέα… “ουτοπία” είναι το βήμα τους, ίσως δεν σας αφορά , μα το μέλλον γράφεται στους δρόμους, στην σιωπή των αστέγων.

Υ. Γ. Δυστυχώς δεν έχασε μόνο το σπίτι του, σκοτείνιασε το μυαλό του, μα με γνώρισε, μέσα στην δίνη της χαμένης αίσθησης στην κοινωνία των λογικών».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου