ΠΑΤΡΑ: Κόντρα Δήμου – Εμπορικού Συλλόγου για τις πλημμύρες


Τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες και τη δυνατή βροχόπτωση έβαλε στο κάδρο  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο Εμπορικός Σύλλογος να καταφύγει μαζικά στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο οι επιχειρήσεις που έπαθαν ζημιές από την βροχή και τις πλημμύρες στην Πάτρα, ήταν δεκάδες, ενώ ο ίδιος δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους του που έκαναν παράπονα για την κατάσταση αυτή, ζητώντας του να δράσει από κοινού το συνδικαλιστικό τους όργανα.

«Γίναμε Βενετία με μια βροχή. Η πόλη μας αποδείχτηκε ανοχύρωτη αφού προφανώς και δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια όπως πρέπει, αλλά μόνο επιφανειακά. Τι άλλη εξήγηση να δώσω για αυτό;

Αρκετοί συνάδελφοι έπαθαν ζημιές στις αποθήκες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να καταστραφεί το εμπόρευμα τους από τα νερά, αξίας χιλιάδων ευρώ. Θα συγκεντρώσουμε φωτογραφικό υλικό και θα εξετάσουμε αν θα ακολουθήσουμε μαζικά την νομική οδό. Δεν βλέπω άλλη λύση για να βρούμε το δίκιο μας».

Από την πλευρά του  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την πολιτική προστασία, Μιχάλης Αναστασίου, δήλωσε ότι οι πλημμύρες που σημειώθηκαν ήταν αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, κάτι που έχει σαν συνέπεια να μην έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται.

«Το 80% των φρεατίων που βούλωσαν στην Πάτρα ήταν από φερτά υλικά. Αυτό από μόνο του λέει πολλά πράγματα» ενώ σε ότι αφορά τις πλημμύρες στο κέντρο έριξε ευθύνες και σε έναν αριθμό επαγγελματιών που καλύπτουν με ταπέτα τις σχάρες των φρεατίων.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου