ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ / Τακτική και πρόγραμμα απομακρύνουν από τη ΝΔ

Ο Ανδρουλάκης δείχνει να επιδιώκει να «κάψει» κάθε περιθώριο συνεργασίας με το κόμμα του Μητσοτάκη, ενώ διατηρεί ισοπεδωτικά τις ίσες αποστάσεις

Ηστρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη, κεντρικός πυλώνας της οποίας παραμένει η μέθοδος των ίσων αποστάσεων, είναι εμφανώς προσανατολισμένη στο ενδεχόμενο πρωτιάς της Ν.Δ. βάσει των δημοσκοπήσεων. Εκκινώντας από αυτό το δεδομένο, με τις κινήσεις του τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και προγραμματικά-πολιτικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιάζει να προσπαθεί παντοιοτρόπως να γκρεμίσει οποιεσδήποτε γέφυρες θα μπορούσαν να επικαλεστούν το βράδυ των εκλογών, μέσα και έξω από το κόμμα του, ώστε να του ασκηθεί πίεση για μια νέα κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.

Είναι ενδεικτική η έκταση και η ένταση που έδωσε ο Ν. Ανδρουλάκης στην αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στον οποίο καταλόγισε κοινές αγωνίες με τους Οικονόμου και Σκέρτσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Του θύμισε δε ότι έχει διαγραφεί στο παρελθόν, ότι «δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι». Η Χαριλάου Τρικούπη (του) επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη». Παράλληλα, κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μεθοδεύσεις αποστασιών, ξορκίζοντας τυχόν μετεκλογικές προσωπικές στρατηγικές βουλευτών και επισημαίνοντας ότι τα όργανα είναι ενημερωμένα για τη στρατηγική.

ADVERTISEMENT

Κανονική Εξεταστική για υποκλοπές

Ενώ συνειδητά διατηρεί αδιευκρίνιστα κομβικά σημεία της «γραμμής» του, ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμβάλει στην επιστροφή Μητσοτάκη στον πρωθυπουργικό θώκο, υποστηρίζοντας πως η επίθεση που δέχεται είναι επειδή το έχει καταλάβει πλέον αυτό η «ολιγαρχία». Προανήγγειλε ότι «οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία θα έχει σημείο για συγκρότηση νέας Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που δεν θα μπορεί να επικαλεστεί καταχρηστικά το απόρρητο, ώστε να μπορεί άμεσα να κινηθεί η Δικαιοσύνη απέναντι στα πρόσωπα που οργάνωσαν αυτό το παρακρατικό σύστημα». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΜέΡΑ25.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου