Πάτρα: Κατέσχεσαν 300 ευρώ συνταξιούχου επειδή δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό

Σε μπαράζ κατασχέσεων ακόμη και στις συντάξεις ηλικιωμένων προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που καταγγέλθηκε στον «Νεολόγο» των Πατρών μιας 74χρονης συνταξιούχου, την οποία περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν πήγε να «σηκώσει» τη σύνταξή της από το μηχάνημα της τράπεζας.

Όπως διαπίστωσε, η ηλικιωμένη από τη σύνταξη της έλειπαν 300 ευρώ, καθώς η ΑΑΔΕ είχε δεσμεύσει το ποσό.

Η κατάσχεση αφορούσε το ληξιπρόθεσμο χρέος που είχε δημιουργήσει η 74χρονη προς την εφορία, μετά την άρνησή της να προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται στις αρχές του 2022 εφαρμόστηκε το μέτρο της επιβολής προστίμου σε μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, το οποίο ανεστάλη τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Μάλιστα, δόθηκε και η ευκαιρία να «σβηστεί» σε όσους στο μεταξύ εμβολιάζονταν.

Ωστόσο, υπάρχει και μια μειοψηφία, υπολογίζεται στο 10%, των ατόμων άνω των 60 που δεν έκαναν το εμβόλιο και εξαιρέθηκαν από αυτό για διάφορους λόγους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η συγκεκριμένη ηλικιωμένη.

Το σχετικό πρόστιμο, το οποίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του μέτρου ανέρχεται σε 300 ευρώ, βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και ήδη έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου