Πάτρα: «Καμπανάκι» από την ομάδα συντήρησης  του Προαστιακού- «Χωρίς προσωπικό δε θα τα καταφέρουμε»


Τι λέει ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος

Με το φόβο των στρεβλώσεων που μπορεί να εμφανιστούν από εδώ και πέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών εργάζεται η ομάδα συντήρησης της γραμμής του Προαστιακού στην Πάτρα.

Όπως τονίζει ο  αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος, «αν άμεσα υπάρξει επιπλέον προσωπικό, θα πάνε όλα καλά, αλλιώς κάποια στιγμή θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Δε θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Όπως εξηγεί ο κ. Πήλιος, «λέμε εδώ και μήνες ότι άμεσα πρέπει να ενισχυθούμε με προσωπικό. Μέχρι τώρα, αν και μας το είχαν υποσχεθεί, δεν έχει γίνει τίποτα.

Αυτό το προσωπικό είναι απαραίτητο για να κάνουμε συντήρηση και να κρατάμε ανοιχτή και καθαρή τη γραμμή από χόρτα. Ενώ έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε χειριστές. Εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να έχουμε στρεβλώσεις στις γραμμές, λόγω διαστολής σιδηροτροχιών. Χρειαζόμαστε άτομα για να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και όσα θα προκύπτουν. Αυτοί που είμαστε τώρα, όση δύναμη και να βάλουμε, δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας.

Σε περίπτωση στρέβλωσης μπορεί να μη μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση και να πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα κρυώσουν τα σίδερα για να προχωρήσουμε σε επισκευή. Αν έχουμε προσωπικό όμως θα βρούμε μία προσωρινή λύση μέχρι την οριστική.

Δημοπρατήθηκε μεν μία εργολαβία από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα που θα δώσει λύση για αρκετά χρόνια. Υπάρχει ανάδοχος πλέον ο οποίος όμως μέχρι να συμβασιοποιηθεί θα καθυστερήσει, δε θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι».

ΠΗΓΗ: THE BEST

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου