Πάνω από 60.000 οι οφειλέτες στον ΕΦΚΑ σε Πάτρα και Αχαΐα

Πάνω από 60.000 είναι οι οφειλέτες της Αχαΐας στον ΕΦΚΑ, με την πλειοψηφία αυτών να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν την δική τους επιχείρηση, την οποία προσπαθούν να κρατήσουν όρθια.

Ο αριθμός αυτός που με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν αντιστοιχεί στους 63.000, αντικατοπτρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει η αγορά, τόσο στον εμπορικό τομέα, όσο και στους υπόλοιπους τομείς, με ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών να χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ένα ποσοστό της τάξεως του 40% από τους 63.000 έχει χρέη άνω των 1.500 ευρώ, ενώ το 25% των οφειλετών χρωστάει πάνω από 3.000 ευρώ. Υπάρχει επίσης και ένα ποσοστό της τάξεως του 15% στην Αχαΐα που ανήκει στους «κόκκινους» οφειλέτες δηλαδή σε αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους σε δόσεις ή που δεν έχουν κατορθώσει να ανταποκριθούν σε αυτές που είχαν διακανονίσει.

Το όλο θέμα δείχνει την ανάγκη που υπάρχει στην αγορά για να προχωρήσει αυτό που έχουν ζητήσει εξ αρχής οι έμποροι όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και τα συνδικαλιστικά τους όργανα σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή την εφαρμογή των 120 δόσεων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τις οφειλές σε ΕΦΚΑ, σε Εφορία και σε τράπεζες, χωρίς να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις.Πάντως για την ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στη διεύρυνση των δικαιούχων-οφειλετών της νέας ρύθμισης των 36-72 δόσεων, μέτρο που σύμφωνα με τους επαγγελματίες δεν πρόκειται να δώσει την μεγάλη ανάσα που χρειάζεται η αγορά και η μικρομεσαία επιχείρηση.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου