Το «φονικό» ντουέτο του ΣΥΡΙΖΑ -Και πάλι κέρδισε η Αχτσιόγλου τη Ρένα ΔούρουΗ Έφη Αχτσιόγλου επικράτησε στον Δυτικό Τομέα Αθηνών της Ρένας Δούρου, σε μια νίκη με ισχυρή σημειολογία για τους γνωρίζοντες τις κόντρες και τις έριδες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ενσωμάτωση των σταυρών στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, η Έφη Αχτσιόγλου, που δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με σταυρό, προηγείται με 6.000 σταυρούς από τη Ρένα Δούρου, που αν μη τι άλλο γνωρίζει από εκλογικές μάχες. Ειδικότερα, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει μέχρι τώρα 26.323 έναντι 20.641 σταυρών της Ρένας Δούρου. Και οι δυο τους έχουν αφήσει πολύ πίσω -μολονότι εκλέγεται- τον Γιάννη Δραγασάκη με 8.632 σταυρούς και «πέταξαν» εκτός Βουλής τον Γιάννη Βίτσα, αλλά και τη Χαρά Καφαντάρη.

Και μπορεί αυτή να είναι μια σπουδαία νίκη για την Έφη Αχτσιόγλου, που έκοψε πρώτη το νήμα στη Δυτική Αθήνα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια σπουδαία νίκη έναντι της Ρένας Δούρου, την οποία είχε επίσης κατατροπώσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα Έφης Αχτσιόγλου – Ρένας Δούρου
Πριν από περίπου έναν χρόνο η Έφη Αχτσιόγλου, έχοντας διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία σε κυβέρνηση και κόμμα, κονταροχτυπήθηκε στα ίσα με τη Ρένα Δούρου και την κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά, μετά από μια μάχη ημερών για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι μεταξύ τους μάχες αυτές, τόσο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Δυτική Αθήνα, αποκτούν άλλο νόημα, όταν σκεφθεί κανείς ότι και οι δύο αυτές γυναίκες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ως οι πιθανές διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα.

Η Ρένα Δούρου, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αλλά και το πρώτο διάστημα αυτής, εμφανιζόταν ως η Νο 1 πρόταση σε περίπτωση που και όποτε προέκυπτε θέμα διαδοχής. Τα πράγματα έκτοτε έχουν αλλάξει άρδην, πολλά έχουν συμβεί στο μεταξύ και κυρίως στη θέση της, και το πρώτο όνομα που πέφτει στο τραπέζι όταν και για οποιονδήποτε λόγο ανοίγει συζήτηση σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επόμενη ημέρα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα είναι αυτό της Έφης Αχτσιόγλου.

Η Ρένα Δούρου, για πολλούς, κουβαλά ακόμα τα επικοινωνιακά λάθη που έκανε στη διαχείριση των τραγωδιών που σημάδεψαν όχι μόνο τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη θητεία της ως περιφερειάρχου, την ώρα που στην Έφη Αχτσιόγλου πιστώνεται σοβαρότητα και επαγγελματισμός, ενώ θεωρείται ότι ανήκει σε ένα στιλ στελεχών που δεν υπάρχουν σε αφθονία στον ΣΥΡΙΖΑ.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου