Ο Άρης Πορτοσάλτε καλεί τον κόσμο να αποσύρει τα λεφτά του από συγκεκριμένη τράπεζα videoΦανταστείτε να το έλεγε αυτό οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα της Δύσης

Άλλη μία περίεργη παρέμβαση του γνωστού δημοσιογράφου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Παραπέμπει στις ανάλογες παρεμβάσεις που είχαμε στις αρχές του 2015, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί bank run και τελικά να κλείσουν οι τράπεζες το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Φυσικά, για εκείνο το περιβόητο κλείσιμο των τραπεζών, δεν έγινε ποτέ εξεταστική, παρότι η Ν.Δ. την είχε ουσιαστικά προαναγγείλει πριν τις εκλογές του 2019. Απολύτως λογικό. Διότι η πρώτη κατηγορούμενη θα ήταν όσοι καλούσαν τους Έλληνες καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Άρης Πορτοσάλτε λοιπόν κάλεσε όσους πιστεύουν ότι ο ΣυΡιζΑ θα κρατικοποιήσει την συγκεκριμένη τράπεζα, να αποσύρουν αμέσως τα χρήματά τους. Το επιχείρημα του όμως, είναι άκρως αμφισβητήσιμο. Σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και φυσικά την Ελλάδα, ακόμα και οι ιδιωτικές τράπεζες διασώθηκαν με κρατικό χρήμα. Εάν δηλαδή δεν υπήρχε το κράτος, οι τράπεζες θα είχαν «φάει» τα λεφτά των καταθετών και σήμερα δεν θα είχαμε οικονομία.

Δεν ξέρουμε αν αυτή τη φορά θα παρέμβει η δικαιοσύνη, αλλά τελικά το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτές οι δηλώσεις πανικού ήταν ψευδείς και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου