Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου


«Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, καθώς κρίθηκε ότι το όνομά του ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σύμβολό τους τον Ήλιο της Βεργίνας, καθώς αποτελεί εθνικό σύμβολο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το κόμμα τους «κόπηκε», μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος, που είναι αρμόδιοι για τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, έκριναν ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Το σύμβολο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», που υπέβαλλε προσφυγή κατά του κόμματος Μπογδάνου

– Εμφιετζόγλου

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το περίφημο «άστρο» ή «ήλιος» της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

O «Ήλιος της Βεργίνας» στο όνομα της «Πατριωτικής Ένωσης» που… έκαψε το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Ως εκ τούτου, εκτός σοβαρού απροόπτου, το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου δεν έχει, πλέον, το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαίου.

Υπό εξέταση, εξάλλου, βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στις μεθοδεύσεις, προκειμένου ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι μέχρι χτες τα μεσάνυχτα, οπότε και έληγε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν καταθέσει αίτηση συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, και πιο συγκεκριμένα 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι.

«Πατριωτική Ένωσης»: Χουντική μεθόδευση του συστήματος Μητσοτάκη

Για πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη κάνει λόγο η «Πατριωτική Ένωση», σύμφωνα με το iEidiseis.gr, που επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, το οποίο σχολίασε πως όλα αυτά «θυμίζουν χούντα» και ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».

Μάλιστα, αναρωτιόνταν πώς είναι δυνατόν και για πιο λόγο να διαρρέεται μια απόρρητη απόφαση του Αρείου Πάγου, πριν καν αυτή κοινοποιηθεί. Οι ίδιες πηγές, συμπληρώνουν ότι αυτή η διαρροή φανερώνει τη μεθόδευση και την σκοπιμότητα αυτής της εξέλιξης.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, όταν κατατέθηκε στο Άρειο Πάγο το αίτημα για να κατέλθει το κόμμα στις εκλογές, υπήρχε και συνοδευτικό υπόμνημα πως «αν υπάρχει θέμα με το σύμβολο του κόμματος και συγκεκριμένα με τον “Ήλιο Βεργίνας” ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα το απέσυραν».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου