Οι νέοι μπορούν να τα αλλάξουν όλα !Ενα από τα πιο εύστοχα διαφημιστικά σποτ της προεκλογικής αντιπαράθεσης είναι εκείνο που παρουσιάζει μια ομάδα νέων που αναρωτιούνται αν πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Από το δίλημμα τους βγάζει ένα ζευγάρι σε ώριμη ηλικία, που λίγο πριν μπει στο μάλλον πολυτελές αυτοκίνητό του, τους λέει: «Αφήστε, παιδιά, θα ψηφίσουμε εμείς για σας. Μην ανησυχείτε».

Οι 432.000 ψηφοφόροι έως 21 ετών που ψηφίζουν για πρώτη φορά, όπως και οι 1,4 εκατ. νέες και νέοι έως 29 ετών που ζουν στη ζώνη της ανασφάλειας, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Εχουν λόγο να ανησυχούν, πριν απ’ όλα, για το γεγονός ότι οι μεγάλες αγωνίες τους έχουν σχεδόν εξοβελιστεί από την προεκλογική αντιπαράθεση. Κυρίως με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Λαμπερά νεανικά πρόσωπα πρωταγωνιστούν σχεδόν σε όλα τα διαφημιστικά σποτ της Ν.Δ., με τη φωνή του απερχόμενου πρωθυπουργού να επενδύει ηχητικά έναν εξωφρενικό εξωραϊσμό της πραγματικότητας. Από τον οποίο απουσιάζουν το έγκλημα των Τεμπών, που έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες νέους, η τρομακτική δυσκολία να βρουν μια σταθερή, αξιοπρεπώς αμειβόμενη και ανάλογη των προσόντων τους δουλειά ή ο στεγαστικός διωγμός που κυριολεκτικά υφίστανται στις μεγαλουπόλεις από την επιθετική πριμοδότηση του real estate.

Ωστόσο, οι νέοι άνθρωποι παραμένουν θυμωμένοι για το έγκλημα των Τεμπών, που εξοργιστικά έχει σχεδόν εξαφανιστεί από την προεκλογική διαπάλη. Οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα, γιατί η ανάπτυξη για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα πτυχία, τα προσόντα και τις δεξιότητές τους, τους θέλει μόνο ως ανειδίκευτους και κακοπληρωμένους. Οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν στο εχθρικό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων που αφανίζει το 80% του πενιχρού μισθού τους σε έξοδα για το νοίκι, το ρεύμα, τη διατροφή.

Φυσικά, πριν απ’ όλα, σημασία έχει να πάνε στην κάλπη. Οι νέοι ψηφοφόροι, που δεν έχουν σταθερά τηλέφωνα και δεν τους πιάνουν τα παλαιάς τεχνολογίας ραντάρ των δημοσκοπήσεων, μπορούν την Κυριακή να τα αλλάξουν όλα.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου