Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Πατρέων υποστηρίζουν το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (WalkForFreedom)


Σημαντικό γεγονός για την Πάτρα, αποτέλεσε και φέτος το «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom), δράση που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους και οι εργαζόμενοι των «Συνεχιζόμενων Δομών Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πατρέων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο», που λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» – δράσεις ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση “Α21”, το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών (ΣΚΛΕ) και τη Co2gether. Τα βήματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ενώθηκαν για την προάσπιση της ανθρώπινης αξίας, της ίσης μεταχείρισης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων (trafficking). Πρόκειται για ενέργεια παγκόσμιας διάστασης λαμβάνοντας υπόψη, ότι υπάρχει μέριμνα ώστε να διοργανώνεται παράλληλα, σε πολυάριθμες πόλεις ανά τον κόσμο, που συμπράττουν για τον ίδιο σκοπό.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Πάτρα το 2019 κι έκτοτε παραμένει ως ετήσιος θεσμός, εντός του Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει σιωπηλή πορεία, με συνθήματα και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εμπορία ανθρώπων – είναι κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια σ΄όλες τις σύγχρονες μορφές δουλείας, ανοιχτή για συμμετοχή σε κάθε πολίτη αλλά και εκπρόσωπο φορέων.

Αναμφισβήτητα, η εμπορία και διακίνηση των ανθρώπων είναι ένα ευαίσθητο θέμα και σημαντικό πρόβλημα, απόρροια και αυτό του εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος. Είναι σοκαριστικό, ότι υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα, το 99% των ατόμων που τη βιώνουν δυστυχώς δεν διασώζονται και μάλιστα ένα στα τέσσερα θύματα είναι παιδιά!


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου