Οικογένεια παιδιού με αναπηρία πρέπει να πληρώσει για αναπνευστήρα διότι δεν υπάρχει στο δημόσιο νοσοκομείο! – Καμία ντροπή!«Η διαστροφή, η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Οικογένεια παιδιού με βαριά αναπηρία που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” πληρώνει..

Ηδιαστροφή, η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Οικογένεια παιδιού με βαριά αναπηρία που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” πληρώνει για την ενοικίαση ειδικού αναπνευστήρα, γιατί το νοσοκομείο δεν διαθέτει!!!», αναφέρει σε καταγγελία η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Να φανταστούμε ότι η κυβέρνηση βάσει άριστα στον εαυτό της γι’ αυτή την κατάντια, όπως άριστα έβαζε και για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε ράντζα. 

Συγκεκριμένα η ΣΕΑΑΝ τονίζει:

«Το παιδί Ε.Π., 16 χρονών, αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, του έχει γίνει τραχειοστομία και για να βγει από τη ΜΕΘ χρειάζεται ειδικό αναπνευστηράκι το οποίο το νοσοκομείο δεν διαθέτει και πρέπει να πληρώνει η οικογένεια σε ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίασή του 300 ευρώ το μήνα. Την ίδια στιγμή περιμένει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι, που καθυστερεί, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύψει το σύνολο του κόστους και θα πρέπει οι γονείς του να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Πράγμα αδιανόητο! Απαράδεκτο!

Απαιτούμε:

  • Να καλύψει το νοσοκομείο το κόστος ενοικίασης του αναπνευστήρα.
  • Να προχωρήσει γρήγορα η έγκριση για τη χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι για το παιδί και να καλύψει το κράτος, ο ΕΟΠΥΥ 100% το κόστος.

Να μη διανοηθούν να ζητήσουν λεφτά από την οικογένεια». 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου