Ξεκίνησε ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία -Επιτροπεία Τσίπρα ζητάει ο Παπαδημούλης, ξεσπάθωσε η ΔούρουΟι τριγμοί που προκλήθηκαν από τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου φαίνεται πως εξελίσσονται σε πολλά Ρίχτερ στην Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τον ίδιο τον πρόεδρο της παράταξης, Αλέξη Τσίπρα.

Οι γκρίνιες και η απογοήτευση από τις 21 μονάδες διαφορά και την πανελλαδική επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές έδωσαν ήδη τη θέση τους σε δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, αλλά και σε ψιθύρους στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να βγουν μπροστά.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, ως τις προσεχείς εκλογές, και θα δώσει τη μάχη.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη έσκασαν σαν βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για μια «συλλογικότητα» αποτελούμενη από τα πρόσωπα της νέας γενιάς, τα οποία αναδείχθηκαν από τις κάλπες, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, και οι οποίοι θα πρέπει να βγουν μπροστά και να πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ζήτησε, με άλλα λόγια, να τεθεί ο κ. Τσίπρας σε κάποιας μορφής επιτροπεία από τη νέα γενιά στελεχών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους διαδόχους του.


Δούρου: «Αηδιαστικές οι δηλώσεις Παπαδημούλη»


Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη των προεδρικών και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Η Ρένα Δούρου έσπευσε δημόσια να αποδοκιμάσει τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. «Οι δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια», έσπευσε να σχολιάσει η Ρένα Δούρου. «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο, όχι στενά για το κόμμα, αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και στην αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται, να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όταν ρωτήθηκε αν η ίδια έχει βλέψεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Περιμένετε από έναν άνθρωπο που έχει δείξει πραγματικά ότι είναι στρατιώτης, ότι έχει παραιτηθεί της βουλευτικής έδρας χωρίς δίχτυ ασφαλείας για να διεκδικήσει τότε τη μάχη της Περιφέρειας που οι δημοσκοπήσεις τότε μας φέρναν τρίτη δύναμη, να θεωρείτε ότι σε αυτή την ηλικία εγώ φιλοτεχνώ ένα προφίλ ηγετικό, και το λέω κοροϊδεύοντας, διότι δεν τις μπορώ πια αυτές τις λέξεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα, έχει το Ταμείο Ανάπτυξης και Σταθερότητας μπροστά της. Να μην ξεχνάμε την αφετηρία της καθεμιάς και του καθενός. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ούτε με πατέρα πρωθυπουργό, ούτε από παλάτια και τζάκια. Και το γεγονός ότι ο κόσμος με τιμά και στέκεται δίπλα μου και στα δύσκολα, θεωρώ ότι είναι ήδη πάρα πολύ σπουδαίο για να το τσαλακώνω, να μην το εκτιμώ και να το θεωρώ ως βατήρα για κάτι άλλο», είπε.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου