Ξάφνιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μεταγραφή Αντώναρου -Ποιοι αντέδρασαν

Από μια μεγάλη έκπληξη σημαδεύτηκε η έγκριση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς στη λίστα του κόμματος με τους υποψηφίους για την Ανατολική Αττική υπήρχε το όνομα του πρώην εκπρόσωπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου.

Παρότι από την Κουμουνδούρου τις προηγούμενες μέρες διαβεβαίωναν ότι στο υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων που θα ανακοινωνόταν χθες δεν θα υπήρχαν ονόματα που θα συζητηθούν, τελικά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στα ψηφοδέλτια που πήραν για έγκριση αντίκρισαν το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

υσαρέσκεια για το «φλερτ» με Αντώναρο

Είναι αλήθεια πως η είδηση για φλερτ Αντώναρου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για τετ α τετ του με τον Αλέξη Τσίπρα όπου κλείδωσε η υποψηφιότητα.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αρκετοί στην αίθουσα ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα όταν είδαν το όνομά του στην Ανατολική Αττική, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «πλατφορμίτες» δεν είδαν με καλό μάτι τη «μεταγραφή» από το καραμανλικό μπλοκ, ενώ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους το προηγούμενο διάστημα στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Από την πλευρά των Προεδρικών απαντούσαν πως ο Ευάγγελος Αντώναρος έχει πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό από τη ΝΔ και είναι από τους σκληρούς πολέμιους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, συμβολίζει, όπως έλεγαν, ξεκάθαρα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς τα αριστερά, αλλά και προς την Κεντροδεξιά.

Αφού πλέον παρουσιάστηκε ως τετελεσμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν υπήρξε -όπως ήταν φυσικό- αντίδραση, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή να εκφραστεί το επόμενο διάστημα, ανάλογα βέβαια και με τη στάση που θα κρατήσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλωστε, δεν αποκλείεται το άνοιγμα στα λεγόμενα «ορφανά» του «καραμανλικού μπλοκ» να συνεχιστεί, καθώς έχουν μείνει περίπου δέκα θέσεις ανοιχτές, και έχουν ακουστεί έντονα τα ονόματα της Κρινιώς Κανελλοπούλου για την Ηλεία, αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου