Ν. Καραθανασόπουλος : Κανένα μείγμα διαχείρισης δεν φέρνει οφέλη για τον λαό – Η λύση είναι στην αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO) 


Την αντίθεση του ΚΚΕ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, που είναι ταξικός, άδικος και αντιλαϊκός γιατί τα παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους, χρηματοδοτώντας τις εκάστοτε προτεραιότητες της άρχουσας τάξης για την ικανοποίηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα για το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.  

Προειδοποίησε ότι θα επιδεινωθεί η θέση της εργατικής τάξης γιατί θα δεχθεί συνδυασμένα πλήγματα στο εισόδημά του και ήδη έχει δεχθεί με τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που αποτελούν ένα διαχρονικό και προδιαγεγραμμένο έγκλημα, από ένα επιλεκτικά ανίκανο κράτος, που ανεξαρτήτως κυβέρνησης, όταν βρέχει πνιγόμαστε και όταν καλοκαιριάζει καιγόμαστε. Είναι το ίδιο επιλεκτικά ικανό κράτος, όμως, να φτιάχνει τις υποδομές για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.


Η κατάσταση της εργατικής τάξης θα επιδεινωθεί, επίσης, πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος από τον πληθωρισμό των τροφίμων και την ακρίβεια που αποτελεί «παιδί του συστήματος» και της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Θα επιδεινωθεί το λαϊκό εισόδημα από τις νέες αυξήσεις των ενοικίων, την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού που αποφασίζει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, ως απάντηση στον πληθωρισμό που οι ίδιες δημιούργησαν. Δηλαδή, για άλλη μια φορά, σημείωσε το φάρμακο που είναι η επεκτατική πολιτική για τη στήριξη του κεφαλαίου, μετατρέπεται σε δηλητήριο για το λαϊκό εισόδημα.

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και στο ακριβό μείγμα που δημιούργησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, πριν ακόμα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπου συγκρούονται ΗΠΑ – Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών της περιοχής. Την κατάσταση θα επιδεινώσει, προειδοποίησε και η νέα επιδρομή του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τη συνδρομή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση ν’ αποτελεί τον σημαιοφόρο σε αυτές τις πολεμικές επεμβάσεις.   

Σημείωσε ότι η επίκληση των δημοσιονομικών στόχων εκ μέρους της κυβέρνησης, που συμμερίζονται επίσης τα κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου το κρατικό χρέος να γίνει βιώσιμο, στην πράξη σημαίνει νέα αύξηση των φορολογικών εσόδων, τα οποία  πληρώνει ο λαός σε ποσοστό 90%, νέο κυνήγι των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, την ώρα που ανθεί η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών, σημαίνει νέα μείωση των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων.  

Το επιχείρημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη, δεν αφορά τον λαό αλλά το μεγάλο κεφάλαιο σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ το “ευνοϊκό περιβάλλον”που προωθεί η κυβέρνηση για την προσέλκυση των επενδύσεων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εργαλείο καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. 

Σε αυτή την κατάσταση, ούτε η διαφορετική διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, αλλάζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ασκούμενης πολιτικής, τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, αφού επί της ουσίας, οι προτάσεις τους, εξυπηρετούν κάποια τμήματα του κεφαλαίου που φαίνονται ριγμένα από τη διανομή των κονδυλίων. 

Καταλήγοντας, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα μείγμα, επεκτατικό ή περιοριστικό, που να ωφελεί τον λαό, καθώς και τα δύο οδηγούν σε επιδείνωση της λαϊκής οικογένειας. Μόνη λύση η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων, η ανάπτυξη της οργανωμένης πάλης και η κοινωνική συμμαχία για να αποτραπεί η επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης, για να επιτευχθούν επιμέρους μέτρα ανακούφισης μέσα από πάλη λαού αλλά κυρίως για την ανατροπή της βαρβαρότητας και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κατέληξε. 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου