Νυχτερινό ρεύμα: Πότε ξεκινά το θερινό ωράριο, οι ώρες με φθηνότερη χρέωση

Για λίγο καιρό ακόμη θα είναι σε ισχύ το χειμερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα – Πότε γίνεται η αλλαγή στο θερινό ωράριο

Το νυχτερινό ρεύμα αποτελεί μια οικονομική επιλογή για τους καταναλωτές και εφαρμόζεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλάζουν ωστόσο μέσα στο ίδιο έτος οι ώρες που μπαίνει σε ισχύ. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο ισχύει το χειμερινό ωράριο στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και την 30ή Απριλίου 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, το ωράριο χειμερινής περιόδου είναι:

15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών,
15:30-17:30 και 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Θερινό ωράριο

Κατά την «καλοκαιρινή» περίοδο όμως το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος διαφοροποιείται. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Μάϊου έως και την 31η Οκτωβρίου θα ισχύει κατά τις ώρες 23:00 – 07:00.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη.

Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου