ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΟΝΙΚΟΛΟΣ: Πως κατάφερε να τα“Τα πάρει” από Αχαϊκή Τράπεζα και Περιφέρεια αλλά… βγήκε αθώος!Αυτά που λέγονται για τον «βίο και την πολιτεία» του πατρινού επιχειρηματία, Νίκου Μπογονικολού, δεν έχουν τέλος!

Εγινε γνωστός για τον «οβολό» του, ένα κρυπτονόμισμα, στη δεκαετία του ’90. Αναμφισβήτητα ευφυέστατος.

Σε δύο κραυγαλέες περιπτώσεις στην Πάτρα είχε βγει «λευκός» από τη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη ήταν η διπλή επιδότηση που είχε καταφέρει να πάρει από την πρώην «Αχαϊκή Τράπεζα» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ποσό ήταν κοντά στις 300.000 ευρώ. Τότε είχε αποκαλυφθεί πως η ΠΔΕ είχε εγκρίνει πρόγραμμα – πρόταση για επένδυση του Μπογονικολού.

Ο Μπογονικολός εισέπραξε τα χρήματα από την «Αχαϊκή» και ταυτόχρονα πήρε το ίδιο ποσό από τα ταμεία της Περιφέρειας.

Οταν ανακαλύφθηκε το «σκάνδαλο», έγινε πανελλήνιος σάλος. Κατηγορήθηκε και κινδύνευε ακόμη και να χάσει τη σύνταξή του ο υπάλληλος της ΠΔΕ που είχε κινήσει τη διαδικασία.

Το δικαστήριο έγινε μετά από πολλά χρόνια, το 2022.Με δικηγόρο υπεράσπισης τον Γιάννη Παπαναστασόπουλο, τελικά ο υπάλληλος αθωώθηκε, αφού απεδείχθη ότι δεν είχε κανένα δόλο, δεν γνώριζε καν ότι ο Μπογονικολός είχε εισπράξει τα χρήματα κι από την «Αχαϊκή» κι έτσι προχώρησε στην εκταμίευση του ποσού. Το θέμα είναι ότι σε εκείνο το δικαστήριο αθωώθηκε… και ο Μπογονικολός! Ακόμη και οι δικηγόροι που ήταν παρόντες έκαναν τον σταυρό τους, δηλώνοντας πως… δεν κατάλαβαν καν το σκεπτικό της απόφασης!

Η δεύτερη ήταν όταν ο Ν. Μπογονικολός δικαιώθηκε στην υπόθεση της Ολυμπιάδας Πατρών. Τότε είχε κατηγορήσει την ομάδα, στην οποία ήταν πρόεδρος, πως του όφειλε πάνω από 120.000 ευρώ. Τελικά έγινε το δικαστήριο και καταδίκασε τους «πορτοκαλί». Ακόμη του χρωστάνε τα λεφτά!

Ο Νίκος Μπογονικολός ήταν ακροδεξιός στις πολιτικές του πεποιθήσεις και μάλιστα χρηματοδότης του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο». Είχε προσχωρήσει, αργότερα, στους «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, απ΄όπου όμως αποχώρησε τον Απρίλιο του 2023. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο Μπογονικολός είχε κάνει και δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό, τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που έκανε δεκτή ο υπουργός της «Νέας Δημοκρατίας», Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου