Νίκη Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές: «Μαζί ως το θάνατο, μπάι μπάι Κεμάλ», είπε -Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του


Τουρκικές εκλογές : Νικητής ο Ερντογάν, εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία με 52,1% στο 99,45% των ψήφων«Θα είμαστε μαζί μέχρι το θάνατο (σσ τον τάφο συγκεκριμένα)», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην νικητήρια ομιλία του μετά την εξασφάλιση της τρίτης προεδρικής θητείας του και της 11ης συνεχόμενης του νίκης σε εκλογές, που πέτυχε σήμερα.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στα πλήθη, μετά τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές , ευχαριστώντας τον λαό που «μας έδωσε την ευθύνη να κυβερνήσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του τραγούδησε, από την κορυφή ενός λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Θεού θέλοντος, θα είμαι άξιος της εμπιστοσύνης σας, όπως ήμουν τα τελευταία 21 χρόνια», είπε.

«Θα είμαστε μαζί όχι μέχρι την Κυριακή αλλά μέχρι τον τάφο. Είχα πει πριν από τις εκλογές ότι αυτή η αγάπη δεν τελειώνει εδώ», είπε και στη συνέχεια παρακίνησε τα πλήθη να φωνάξουν bye bye Κεμάλ!

Ανέφερε ακόμη ότι η νίκη του «άνοιξε την πόρτα σε έναν νέο τουρκικό αιώνα».

Τουρκικές εκλογές, τα αποτελέσματα


Με καταμετρημένο το 99,45% ο Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, την επανεκλογή του με ποσοστό 52,1 και περίπου 2,2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που εξασφαλίζει ποσοστό 47,90%.

Ο εκλογικός χάρτης στην Τουρκία


Με κίτρινο αποτυπώνονται οι περιοχές όπου κυριάρχησε ο Ερντογάν και με κόκκινο εκείνες, όπου επικράτησε ο Κιλιτσντάρογλου


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου