Νέο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο συγκαλεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης ΣαρμάςΣηκώνει μανίκια η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε σήμερα (26/5) το πρωί παρούσης της ΠτΔ κι ακολούθως συγκλήθηκε ένα άτυπο συμβούλιο. Αύριο ο πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς θα προεδρεύσει στις 12:30 σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρωί της Παρασκευής ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης κι ακολούθως ο κ. Σαρμάς κάλεσε τους νέους υπουργούς σε ένα άτυπο συμβούλιο, στο οποίο τους μίλησε για περίπου 10 λεπτά και τούς ζήτησε «να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως θα πρέπει να σταθμίζουμε τις πράξεις μας, γιατί είναι εύκολο ίσως η πράξη να εκτιμάται καθαυτή ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, αλλά ακόμα και τις συνέπειες των πράξεων μας, ώστε να μη θεωρηθεί ότι στοιχειοθετούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης στον εκλογικό αγώνα που ακολουθεί», κατέληξε.

Ακολούθως, τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης κατευθύνθηκαν στα υπουργεία που τους ανατέθηκαν για τις καθιερωμένες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων των υπουργείων.

Τα 21 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχουν ως κύριο μέλημα την άρτια λειτουργία του κράτους μέχρι την 25η Ιουνίου, οπότε και η χώρα από την επομένη της κάλπης θα αποκτήσει την κυβέρνηση της ερχόμενης τετραετίας.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου