«Μπούμερανγκ» τα fake news του Σκέρτσου


Ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος  αναδείχτηκε πρωταθλητής της διασποράς ψευδών ειδήσεων


Σάλος έχει ξεσπάσει με τα fake news του Ακη Σκέρτσου, τα οποία υιοθέτησε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος που παρουσίασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο ΣΥΡΙΖΑμε τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να αναγκάζεται να παραδεχτεί το «γαλάζιο» ψέμα.

Ολα άρχισαν όταν ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος ισχυρίστηκε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και υπολόγισε πως κοστίζει 83 δισ. ευρώ σε μια τετραετία, δηλαδή περίπου 20-21 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ο ίδιος παρουσίασε από τηλεοπτικού άμβωνος και σχετικό αποδεικτικό έγγραφο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν θα έρθει ο κύριος Τσίπρας ή κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να του το δείξετε αυτό. Είναι η κοστολόγηση μέτρο μέτρο γι’ αυτά που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην έχει μάθει τίποτα».

Αμέσως αντέδρασε με σφοδρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ψεύδη, καθώς, όπως σημείωσε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει την αρμοδιότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων, παρά μόνο να καταρτίζει τον Προϋπολογισμό, τον απολογισμό και τον ισολογισμό του κράτους.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το ψέμα αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το ΓΛΚ ουδέποτε κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοστολόγηση βασίζεται σε στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, που συλλέχθηκαν από διαφορετικές υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ενιαίο πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αυτό σημαίνει στην πράξη πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο να κοστολογεί το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ότι κάποια «γαλάζια» στελέχη συγκέντρωσαν στοιχεία από πράγματι επίσημες πηγές, υπολόγισαν το κόστος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και τα έδωσαν στον Ακη Σκέρτσο, ο οποίος πλέον στέφεται πρωταθλητής των fake news στη Νέα Δημοκρατία!

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου