Μητσοτάκης: Όσα είπε για εκλογές, άγνωστο Χ πρωθυπουργό, το ΤikΤok και το… τατουάζ της Μαρέβας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο Mega, στο πλαίσιο της διαφορετικής προεκλογικής εκστρατείας που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εκλογών 2023.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές, τις αλλαγές στο κράτος και την οικογένειά του.

«Χρέος μας να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες»
«Κάθε προεκλογική περίοδος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες πετύχαμε πολλά και το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια, και δικό μου χρέος και της κυβέρνησης είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από ένα φαινόμενο που είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες σε αυτή την έκταση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Mega, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη.

«Στις εκλογές οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, αλλά και πρωθυπουργό»
«Θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτο συστατικό της πολιτικής. Δύο πολιτικοί μπορούν να διεκδικήσουν να γίνουν πρωθυπουργοί. Είχα την τιμή να είμαι 4 χρόνια πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ήταν 4 χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα. Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τι πέτυχε η χώρα. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο πρωθυπουργό, και γι’ αυτό και δημιούργησε σύγχυση η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο “άγνωστο Χ”», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σίγουρα η πολιτική είναι μια συγκριτική διαδικασία. Θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα του οποίου ηγούμαι να είναι θετική. Γι’ αυτό μιλάω για τον απολογισμό μας. Τονίζω τη συνέπεια λόγων και έργων» συμπλήρωσε

«Με επηρεάζουν τα παιδιά μου, ακούω τις απόψεις τους»
«Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη youtuber Νεφέλη Μεγκ. «Πολλές φορές οι ερωτήσεις τους είναι ωμές και δεν συμβιβάζονται εύκολα με την απάντηση που θα τους δώσω. Σε αυτή την ηλικία είναι η κόρη μου. Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό ενδιαφέρον για τα κοινά. Τα ακούω. Πολλές φορές έρχονται με ιδέες που δεν έχω σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη μου είπε π.χ. ότι άλλες χώρες κάνουν πράγματα για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Εδώ οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο κόστος που οι άνδρες δεν το έχουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Ήταν ιδέα της κόρης μου» είπε.

«Δεν έχω στο κινητό μου την εφαρμογή του TikTok, την απαγόρευσα και στους υπουργούς»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα social media, λέγοντας: «Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω. Εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του TikTok».

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη -Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα»
«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός. «Ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα, νομίζω, στο μυαλό όλων: Πώς έγινε και τι θα κάνεις, μου λένε τα παιδιά μου, ώστε να μην ξαναγίνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου