Μητσοτάκης : Με το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές -Είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Action 24 και τον Γιάννη Σαραντάκο και τον Βασίλη Τσεκούρα και ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είπε πως με τον κ.Ανδρουλάκη έχουν μεγάλες διαφορές, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πως ένας από τους στόχους της επόμενης τετραετίας είναι να γίνουν μόνιμες μειώσεις στο ΦΠΑ από το 202

«Θα αξιοποιήσω μέχρι και το τελευταίο λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να παρουσιάσω στους πολίτες το όραμά μου για την Ελλάδα του μέλλοντος, να παρουσιάσω το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία… Η απλή αναλογική είναι μία νάρκη στην πολιτική σταθερότητα, ένα εκλογικό σύστημα από το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργό.

«Από την κυβέρνηση ηττημένων, πήγαμε στην κυβέρνηση ανοχής, εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2023 και όχι την Ελλάδα του 1981».


«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν έβγαιναν οι αριθμοί θα έβρισκαν έναν τρόπο να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης», είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Εξάλλου, ο ίδιος είπε ότι «άλλα λέμε προεκλογικά και μετεκλογικά μπορεί άλλα να κάνουμε. Θέλω να αφήσω τους άλλους να τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί και μαθηματικά αυτό το σενάριο είναι να είναι πολύ ισχυρή η κάλπη της 21ης Μαΐου».

«Θα παραλάβω την εντολή αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τι μπορεί να γίνει, πριν δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών»

Ο κ. Ανδρουλάκης δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι έχει κάποιο προσωπικό θέμα μαζί μου. Εγώ έχω θέμα με το ΠΑΣΟΚ γιατί επί των ημερών του κ. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ έχει διολισθήσει σε θέσεις που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου