Μητσοτάκης στον ANT1: Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ -Debate με τον Τσίπρα πριν τις δεύτερες εκλογέςΣυνέντευξη στον ΑΝΤ1, στον Γιώργο Παπαδάκη και στη Μαρία Αναστασοπούλου, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 ήταν:

Οι μόνες εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι στις 21 Μαΐου. Ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα κάνω και τις επόμενες κινήσεις, αυτό θα κρίνει τι θα κάνω με την εντολή. Περιμένετε να δούμε το αποτέλεσμα.
Ο κ. Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να έχουν έναν κοινό στόχο: να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα με αυτοδύναμη ΝΔ.
Μημε ρωτάτε τι θα γίνει στην 2η κάλπη αν δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει στην πρώτη κάλπη. Ο λαός είναι ο κριτής.
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε να με συναντήσει ποτέ

«Το youth pass θα δοθεί εφάπαξ -Όλα αυτά τα μέτρα είναι εντός στόχων»
Το πρόγραμμά μας είναι πολύ καλά κοστολογημένο και θα συνεχίζουμε να το παρουσιάζουμε.
Θα δείτε μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων, όπως χθες με το επίδομα τέκνων των δημοσίων υπαλλήλων.
Το youth pass θα δοθεί εφάπαξ μόλις ενηλικιωθούν οι 18άρηδες.
Τα μέτρα αυτά είναι εντός στόχων και στα πλαίσια των δημοσιονομικών ορίων και δεν χρειάζεται να πάρουμε το πράσινο φως από τους εταίρους.

«Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεφάρμοστα»
Η μείωση του ΦΠΑ δεν περνάει στις τιμές των προϊόντων, το είδαμε αυτό με το παράδειγμα του καφέ.
Στο εξωτερικό όσοι μείωσαν τον ΦΠΑ είδαν στη συνέχεια μείωση στα έσοδα.
Αυξήσαμε στα 780 ευρώ τον κατώτατο μισθό, είχα δεσμευτεί για 730 ευρώ. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε το εισόδημα. Η ακρίβεια θα αρχίσει να υποχωρεί, αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς θα παραμείνουν.

Οι κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε ήταν όλες εισαγόμενες, ενώ το 2015 την είχαμε δημιουργήσει εμείς, άρα δεν μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια, αφού αυτός μας έβαλε.

«Η ΝΔ θα διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μόνο από βουλευτές που είναι εκλεγμένοι με τη ΝΔ»
Έχω επιλέξει να μιλάω για το μέλλον και το πρόγραμμά μας. Κάποιοι μιλούν για τις δημοσκοπήσεις, στήνουν σενάρια αποστασίας ή ότι υπάρχουν διεργασίες στη δεξιά πολυκατοικία, δεξιά της ΝΔ. Εμείς κάναμε νομοθετική παρέμβαση για να μην κατέβουν οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Αστειότητες να μιλούν κάποιοι για συνεννόηση με την άκρα δεξιά.
Κάποιοι ενοχλήθηκαν που δεν επιτρέψαμε στη Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν καμία ικανοποίηση για την μη είσοδο της ΧΑ στη Βουλή.
Η ΝΔ θα διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μόνο από βουλευτές που είναι εκλεγμένοι με τη ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε κάνει τις επιλογές του πολύ πριν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το γεγονός ότι τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου, εμάς δεν μας αφορά, αφορά τους ενοίκους της κεντροαριστερής πολυκατοικίας.
Για τις υποκλοπές έχω κάνει πολύ ειλικρινή αυτοκριτική. Το ερώτημα δεν είναι τι έγινε, αλλά τι κάναμε από τότε. Αυτό που είπαμε το κάναμε. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύσαμε την πώληση παράνομων λογισμικών. Μάθαμε από τα λάθη μας και η ΕΥΠ λειτουργεί πια με άλλα εχέγγυα διαφάνειας σε σχέση με το παρελθόν.Ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί


.

«Debate με τον Τσίπρα πριν από τις δεύτερες εκλογές»
Αυτοί είναι οι κανόνες που συμφωνήσαμε για το debate. Όμως, από τη στιγμή που είναι 6 δημοσιογράφοι και 6 πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο. Το debate είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί ένα θέμα. Πώς αντιλαμβάνονται οι συμμετέχοντες την προοδευτική διακυβέρνηση.
Οι εκλογές αυτές είναι απλής αναλογικής και το πλαίσιο του debate είναι να συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Στις επόμενες εκλογές πάντα υπάρχει το bonus και αφορά τον 1ο και τον 2ο, βεβαίως και θα γίνει debate με τον Τσίπρα. Τότε όμως τα πράγματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ασταθείς κυβερνήσεις.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου